Piloti německé Lufthansy hrozí dalšími stávkami

Vedení německých aerolinek Lufthansa se nedohodlo s odbory pilotů na smírčím řízení. Piloti proto zkraje prázdnin nevylučují další stávky. Lufthansa chce ale v jednáních pokračovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letouny společností Germanwings a Lufthansa na letišti v Düsseldorfu

Letouny společností Germanwings a Lufthansa na letišti v Düsseldorfu | Zdroj: Reuters

Odboráři a Lufthansa se v polovině května domluvili, že se domluví na smírčím řízení. Jednání ovšem ztroskotala. A tak se piloti nemusejí držet slibu, že do konce července stávkovat nebudou.

Lufthansa chce s piloty jednat o výši platu a také o zachování firemních benefitů, jakým je třeba finanční kompenzace od firmy za předčasný odchod do penze.

Piloti chtějí jednat také o chystané nízkonákladové společnost Eurowings, kde Lufthansa hodlá zaměstnávat piloty s horšími pracovními podmínkami.

O tomto strategickém kroku ale vedení aerolinek s piloty jednat nechce.

Spory mezi odboráři a vedením Lufthansy se táhnou již delší dobu. Piloti kvůli nim již dvanáctkrát stávkovali a způsobili tak firmě značnou finanční újmu. Protesty ovlivnily rovněž letecké spojení mezi Německem a Českou republikou.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme