V centru Chebu přibyl další podzemní kontejner

7. červenec 2015

Ve dvorním traktu mezi ulicemi Dukelská a Evropská nechala chebská radnice vybudovat nový velkokapacitní podzemní kontejner na komunální odpad. Nahradí několik klasických plastových kontejnerů a popelnic.

Situací ve zmíněném dvorním traktu se město začalo zabývat letos v březnu na základě stížnosti obyvatel okolních domů, kteří poukazovali na zvýšený výskyt potkanů. Do terénu proto vyrazili pracovníci radnice ve spolupráci s odbornou deratizační firmou.

To zjistili, že hlavní příčinou přemnožení potkanů je dostatek potravy, kterou hlodavci ve dvorním traktu najdou. A to nejen v kontejnerech na odpad, ale i na černých skládkách, které se zde na jednom ze soukromých pozemků nacházely.

„Vlastníka pozemku jsme pak vyzvali, aby si ho uklidil, což se stalo. Nechal navíc zdemolovat i dvě nevyužívané garáže, ve kterých se odpad opakovaně objevoval,“ říká místostarostka Chebu Daniela Seifertová.

„Nyní jsme zde nechali vybudovat podzemní kontejner na odpad, do kterého se hlodavci na rozdíl od popelnic nedostanou, takže ztratí přístup k dalšímu ze zdrojů potravy. Věříme tedy, že se problémy s přemnožením potkanů již nebudou opakovat,“ uvedla na závěr Seifertová.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio