Česko zasáhnou silné bouřky. Čeká nás vítr, přívalový déšť a kroupy

Česko zasáhnou silné bouřky, varují meteorologové. První se mají odpoledne objevit na západě Čech. Budou postupovat směrem k východu a ráno postoupí na Moravu a do Slezska. Bouřky mohou být místy velmi intenzivní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blesky ve městě

Blesky ve městě | Foto: Fotobanka stock.xchng, Stanislaw Rombel

„Bouřky, které se vyskytnou po půlnoci, by mohly být místy doprovázeny krupobitím a také nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu,“ říká meteorolog Štefan Hanžák.

Výstraha platí od 17:00 pro Prahu a Středočeský, Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský, Liberecký a Ústecký kraj. Pro kraje na Moravě a ve Slezsku platí nižší stupeň výstrahy.

Nejvyšší teploty dnes ještě dosáhnou až 36 stupňů. V severní polovině Čech, na Vysočině, na severu Moravy a ve Slezsku budou maxima mezi 30 až 34 stupni. V noci na středu pak přejde k východu studená fronta.

Ve středu bude na většině území pršet. Teploty se budou pohybovat mezi 22 až 26 stupni Celsia. Také čtvrtek bude oblačný. Meteorologové očekávají opět déšť. Teploty místy spadnou pod 20 stupňů.

Od pátku by se měla začít obloha protrhávat. Teploty ale vydrží nižší, čekají se maximálně do 28 stupňů.

Výstraha před bouřkami | Foto: Český rozhlas

Igor Maňour, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme