Americký novinář se ztrapnil na tiskovce Berdycha, ptal se ho na čtvrtfinálový zápas

Tenisový Wimbledon žije i jedním trapasem. O vzrušení se postaral nejmenovaný americký novinář, který vyřazeného Tomáše Berdycha poškádlil možná dobře míněným dotazem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych slavil postup z úvodního kola po třech hodinách a 15 minutách

Tomáš Berdych slavil postup z úvodního kola po třech hodinách a 15 minutách | Zdroj: ČTK

Po porážce Tomáše Berdycha s Francouzem Simonem a po skončení české tiskové konference začala anglická hodně nevšedním dotazem.

„Cítíte se před čtvrtfinále v dobré formě?“ Oslovil českého tenistu se americký novinář. Tomáš Berdych nejdříve zareagoval, že nerozumí otázce a po jejím zopakování moderátorka tiskové konference upozornila novináře, že Tomáš Berdych prohrál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po prohraném osmifinále se Tomáš Berdych mohl alespoň chvilku cítit jako vítěz, když se ho americký novinář zeptal, jakou cítí formu před čtvrtfinále

Český tenista přešel situaci s nadhledem a zeptal se novináře, jestli si z něj dělá srandu, chce mu zlepšit náladu nebo jestli to myslí vážně.

Podobný trapas se ale určitě nestal poprvé. Na Roland Garros byl hodně naštvaný Francouz Mahut, kterému jeden z novinářů po porážce na tiskové konferenci poblahopřál k vítězství.

Francouzský tenista dotyčného upozornil, že prohrál a zeptal se, jestli utkání vůbec viděl. Redaktor přiznal, že ne. To je mírou provinění něco podobného, co teď předvedl redaktor prestižního média z New Yorku po utkání Tomáše Berdycha teď ve Wimbledonu.

„K takovým menším nepochopením dochází celkem často a jde kolikrát o velmi vypjaté komunikace. Zvlášť, když tenista prohraje a ne každý dotaz se samozřejmě povede. Ale když někdo zamění vítěze za poraženého, tak to vyvolá velký rozruch," řekl k nepříjemnému trapasu reportér Radiožurnálu Jaroslav Plašil.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme