Čechokanaďana Pospisila čeká životní zápas, pomoci mohou loňské zkušenosti

Tak významný zápas ještě nikdy v kariéře nezažil. Syn českých rodičů Vašek Pospisil si od 14 hodin zahraje poprvé v životě čtvrtfinále mužského singlu grandslamového turnaje. Na centrálním dvorci ve Wimbledonu se utká s předloňským šampionem z All England Clubu Britem Andym Murraym.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vasek Pospisil se postavímu Andymu Murraymu

Vasek Pospisil se postavímu Andymu Murraymu | Zdroj: Reuters

„Budu chtít vyhrát. Moc dobře vím, jak to bude těžké, Andy ve Wimbledonu moc zápasů neprohrává, ale taky si to užiju, budu hrát poprvé singl na centrkurtu a čtvrtfinále grandslamu. Budu hrát agresivně,“ slibuje Vasek Pospisil, který se ve čtvrtfinále postaví Andymu Murraymu.

Povzbudivé volání od svých blízkých možná tentokrát ani nezaslechne. Přece jen na centrálním dvorci bude jiná atmosféra ve srovnání s ostatními kurty, na kterých syn českých emigrantů narozený v Kanadě obvykle na grandslamových turnajích hraje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vasek Pospisil je odhodlaný porazit i Murrayho

Proti soupeři, který útoční na svůj druhý zdejší a celkově třetí grandslamový titul ze singlu, by Pospisilovi mohly pomoct i loňské zkušenosti. Právě ve Wimbledonu senzačně triumfoval v soutěži deblistů, když ve dvojici s Američanem Jackem Sockem v parádní pětisetové bitvě přemohl slavné krajany spoluhráče, bratry Bryanovy.

„Můžu si z toho vzít jen pozitivní emoce. Snad se něco takového povede, bylo by to pěkné. Zkusím dobře servírovat a uvidíme, jak to padne,“ těší se tenista.

„Když hráli na takovém stadionu pátý set ve finále deblu a zvládli to, mohl by to zvládnout,“ připomíná bratr Vaska Tom Pospisil. Pětisetové bitvy se syna českých rodičů drží. Jen v singlu už hrál na letošním Wimbledonu tři.

Z dvouhry Šafářová vypadla, v deblu stále hraje o kalendářní Grand Slam

Číst článek

„Je jich hodně, ale překonal to. Učím se být víc v klidu. Když vidím, že je v klidu Vasek, jsem klidný taky. Ale jsou to nervy,“ přiznává Tom Pospisil.

Jeho bratr Vašek je zase v Londýně klidnější i díky svému sourozenci. „Jsme spolu v domě, díváme se na televizi a tak. Je daleko lepší být tu s rodinou než sám,“ usmívá se Vašek Pospisil, Kanaďan, kterému dost možná bude držet palce i řada českých fanoušků.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme