Noční střelbu na autobus plný lidí prošetřují policisté, hledají svědky

8. červenec 2015

Zatím neznámý střelec zaútočil 7. července v Plzni na autobus MHD. Několik střel zasáhlo zadní část vozu, nikoho ale nezranily. Policie žádá veřejnost o pomoc při pátrání.

V napadeném autobuse byly desítky lidí, především zahraniční dělníci z Borských polí. Všichni ale vyvázli bez zranění. Střelec zaútočil na autobus linky číslo 30 před 23. hodinou právě na Borských polích. Policisté teď po něm intenzivně pátrají.

„V současné době bude probíhat znalecké zkoumání zajištěných stop. Spekulovat o motivu tohoto případu je předčasné, jelikož je v současné době případ na samém počátku vyšetřování. Kriminalisté dávají objasnění tohoto případu prioritu," řekla krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Takový případ přitom v Plzni není ojedinělý. Podobný útok už město zažilo loni, střelce se ale policistům najít nepodařilo.

Čtěte také

„K podobné události došlo už v roce 2014, kdy bylo prostřeleno okýnko na tramvaji. Ani v tomto případě nedošlo k žádnému zranění ani cestujících ani řidiče tramvaje. Bohužel, vyšetřování bylo odloženo," uvedla mluvčí plzeňských městských dopravních podniků Kateřina Fránová.

Policisté teď hledají svědky noční střelby, s žádostí o pomoc se proto obracejí i na veřejnost. Žádají všechny, kdo by mohli poskytnout nějakou informaci o tomto případu, ať se obrátí na kteroukoli policejní služebnu nebo volají na bezplatnou linku 158.

Současně se policisté obracejí také na cestující, kteří v tu dobu jeli v napadeném autobusu, aby se jim ozvali. I když možná nepředpokládají, že je jejich svědectví důležité, k odhalení střelce může vést mnohdy i nepatrná informace.

autoři: mkl , sch
Spustit audio