Policie zadržela muže podezřelého ze střelby na autobus v Plzni

Policie zadržela muže podezřelého z úterní střelby na autobus městské hromadné dopravy v plzeňské části Bory. Zajistila také zbraň, kterou se pravděpodobně střílelo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policie

policie | Foto: Jan Rosenauer

„Veřejnosti už žádné nebezpečí nehrozí,“ uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Policie podle ní na případu dál pracuje, během čtvrtka by mohla být určena právní kvalifikace činu a bude se rozhodovat o obvinění zadrženého.

V autobuse bylo v době střelby si 90 lidí, hlavně zahraniční dělníci z přilehlých závodů na Borských polích. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes na svém twitterovém účtu poznamenal, že policie zjišťuje, nakolik „může jít o další politickou provokaci“. Otázka cizinců v poslední době jitří atmosféru v české společnosti kvůli přijímání uprchlíků.

Střelbu na autobus odhalil řidič až poté, co cestující vůz opustili. Našel tři průstřely a zavolal policii. Za jízdy si myslel, že autobus má technickou poruchu a že se rozbilo zadní světlo. Střely poškodily zadní část autobusu a sklo.

Podle mluvčí Plzeňských městských dopravních podniků Kateřiny Fránové eviduje městská firma v posledních letech pouze jeden útok na vůz MHD, a to v loňském roce, kdy bylo prostřelené okénko na tramvaji. Také tehdy se událost obešla bez zranění.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme