Basketbalový Nymburk končí v Eurocupu, bude hrát nově založenou soutěž

Basketbalisté Nymburka se pro příští sezonu odhlásili z Eurocupu a budou startovat v nové soutěži pod hlavičkou Mezinárodní basketbalové federace. Za změnou soutěže stojí spory mezi FIBA a pořadatelem Eurocupu a Euroligy. V případě setrvání by středočeskému klubu hrozily sankce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka slaví 12. český titul v řadě

Basketbalisté Nymburka slaví 12. český titul v řadě | Foto: Michal Jurman

„Ze strany FIBA mohou klubům i jejich národním federacím hrozit restrikce, pokud by se účastnily Eurocupu či Euroligy pod patronátem Euroleague. ČEZ Basketball Nymburk nechce komplikovat pozici klubu ani České basketbalové federace,“ vysvětlilo vedení Nymburka v tiskovém prohlášení.

Soutěže organizované Mezinárodní basketbalovou federací FIBA už Nymburk hrál v letech 2007 a 2007, poté se přesunul do soutěží pořádaných organizací Euroleague. Sedmkrát hrál Eurocup a zároveň se neúspěšně pokoušel kvalifikovat do kvalitnější Euroligy.

Posledním zápasem Nymburka v Eurocupu tak zůstane únorová prohra s ruskou Kazaní 79:84, kvůli které český tým nepostoupil v uplynulém ročníku z osmifinálové skupiny.

V posledních čtyřech sezonách hrál dvanáctinásobný český mistr také ruskou VTB ligu. O jeho účasti v příštím ročníku soutěže se jedná.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme