Překvapení a favoritka. Finále Wimbledonu si zahrají Muguruzaová a Williamsová

Španělská tenistka Garbine Muguruzaová si ve Wimbledonu zahraje své premiérové grandslamové finále. Světová dvacítka do něj postoupila poté, co po setech 6:2, 3:6 a 6:3 vyřadila v semifinále třináctou nasazenou Polku Agnieszku Radwaňskou. Muguruzaová se ve finále střetne s Američankou Serenou Williamsovou, která porazila Rusku Marii Šarapovovou 6:2, 6:4, vyhrála už 17. vzájemné utkání v řadě a zahraje si o svůj už 21. grandslamový titul.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Garbine Muguruzaová si užívá potlesk náležící wimbledonské finalistce

Garbine Muguruzaová si užívá potlesk náležící wimbledonské finalistce | Zdroj: Reuters

Muguruzaová se atmosféry v All England Clubu nezalekla. Oproti polské hráčce to byla právě venezuelská rodačka, kdo zkraje zápasu působil jistějším dojmem.

Radwaňskou obrala tvrdě a rychle hrající Muguruzaová o podání hned v první gamu. Stejný kousek se jí navíc podařil zopakovat o pár minut později, a bez větších potíží tak získala první sadu.

Ve druhé dokázala letos trápící se Radwaňská zpestřit hru, znovu sice přišla o servis jako první, od stavu 1:3 ale vyhrála hned všech sedm gamů, otočila vývoj setu a vynutila si třetí dějství.

Zkušenosti favorizující v ten moment držitelku 14 titulů ze dvouhry k postupu Radwaňské ale nakonec nestačily.

Obě tenistky si nejprve vyměnily podání, rozhodující break pak přišel v šestém gamu, kdy Muguruzaová zakončila pohlednou výměnu přesným bekhendem. Za stavu 5:3 pak Muguruzaová odvrátila dva brejkboly a nabíhaným forhendem ukončila zápas.

Serena Williamsová soupeřku Marii Šarapovovou od začátku zasypala sprškou tvrdých úderů a rychle získala nad zápasem kontrolu. Sama podávala výtečně, nečelila brejkbolu a vyhrála rychle za 78 minut. Bilanci s Ruskou si vylepšila na 18 výher a dvě porážky.

 

Another rocket of a serve from Serena Williams as she blasts her way into the #Wimbledon final for the eighth time.

Posted by Wimbledon on 9. červenec 2015

Shrnutí výsledků tenisového grandslamového turnaje Wimbledon:

Muži:

Čtyřhra - semifinále:
Rojer, Tecau (4-Niz./Rum.) - Boppana, Mergea (9-Indie/Rum.) 4:6, 6:2, 6:3, 4:6, 13:11, J. Murray, Peers (13-Brit./Austr.) - Erlich, Petzschner (Izr./Něm.) 4:6, 6:3, 6:4, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Šarapovová (4-Rus.) 6:2, 6:4, Muguruzaová (20-Šp.) - A. Radwaňská (13-Pol.) 6:2, 3:6, 6:3.

Juniorky:
Čtyřhra - 2. kolo:
Kolodziejová, Vondroušová (1-ČR) - Andreescuová, Sebová (Kan.) 6:4, 6:2, Lapková, Miháliková (Běl./SR) - Dayová, Kilnarová (USA/ČR) 7:5, 6:1.

Jaroslav Plašil, Simona Bartošová, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme