OBRAZEM: Do Varů přijel Jamie Dornan, představil film o atentátu na Heydricha

Na festival do Karlových Varů přiletěl představitel Christiana Greye z hitu Padesát odstínů šedi. Jamie Dornan ale tentokrát svou postavu milionáře s neobvyklými sexuálními choutkami neprezentoval. Přijel kvůli chystanému koprodukčnímu filmu Anthropoid. Zahraje si v něm Jana Kubiše, který spolu s Jozefem Gabčíkem spáchal atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Film se začíná točit už za několik dní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Jamie Dornan a Anna Geislerová

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Jamie Dornan a Anna Geislerová | Foto: Filip Jandourek

Před hotelem Thermal čekaly stovky fanynek i fanoušků, ale přidali se také ti, které tam přilákal velký dav a zvědavost. Jamie Dornan se však zdravením moc nezdržoval a hned představil chystaný film Anthropoid.

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Jamie Dornan | Foto: Filip Jandourek

„O tomto příběhu jsme se ve škole neučili, nebo jsem neposlouchal, takže jsem o operaci Anthropoid četl poprvé ze scénáře. Příběh mě uchvátil a také se mi zdá fascinující, že jsem se o něm dozvěděl až nedávno,“ svěřil se herec.

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, Jamie Dornan a Anna Geislerová | Foto: Filip Jandourek

Natáčet se bude na pražské Zvonařce, na Invalidovně i v chrámu Cyrila a Metoděje, kde oba atentátníky Jana Kubiše a Jozefa Gabčíka dopadlo gestapo. Režiséra Seana Ellise jejich příběh zaujal už před 15 lety.

Jamie Dornan s Aňou Geislerovou na MFF ve Varech. Hvězda Padesáti odstínů šedi představí chystaný film Anthropoid, ve kterém si zahraje parašutistu Kubiše | Foto: Veronika Hlaváčová

„Je to komplexní příběh. Dlouho jsme nevěděli, jak ho uchopit. První návrh scénáře měl skoro 700 stran. Pak jsem se ale rozhodl sledovat právě Jana Kubiše a Jozefa Gabčíka. Chtěl jsem vědět, jaké to bylo stát před Heydrichovým autem a rozhodovat se. Čím déle jsem nad tím přemýšlel, tím více jsem byl těmi dvěma posedlý. Zajímá mě hlavně to, čím si prošli,“ popsal režisér, který byl nominovaný na Oscara za nejlepší krátkometrážní film.

Jamie Dornan s Aňou Geislerovou na MFF ve Varech. Hvězda Padesáti odstínů šedi představí chystaný film Anthropoid, ve kterém si zahraje parašutistu Kubiše | Foto: Veronika Hlaváčová

Do snímku Anthropoid si vybral vedle Jamieho Dornana i Cilliana Murphyho. „Myslím, že je to příběh, který by měl znát celý svět. Doufám, že toto skvělé obsazení přitáhne více diváků a že české historii pak porozumí více lidí, než jí rozumí teď,“ řekl Ellis.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na MFF ve Varech přijela hvězda Padesáti odstínů šedi Jamie Dornan. Představil chystaný film Anthropoid, ve kterém hraje atentátníka Kubiše

Do připravovaného snímku Anthropoid obsadil také české herce. Zahraje si v něm Aňa Geislerová nebo Alena Mihulová, které publikum na festivalu v Karlových Varech tleskalo ve stoje za výkon ve filmu Domácí péče.

Simona Bartošová, Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme