V Dolních Vítkovicích začala stavba festivalového areálu Colours of Ostrava

10. červenec 2015
Zprávy , Zprávy

V Ostravě se naplno rozběhly přípravy na další ročník festivalu Colours of Ostrava. Ten vypukne už příští čtvrtek v areálu Dolní oblasti Vítkovic. Pod vysokými pecemi se tak v těchto dnech střídá jeden kamion za druhým. Navážejí materiál na hudební scény i zázemí pro návštěvníky.

Materiál na stavbu festivalového areálu přiváží desítky kamionů. Z kovových dílů pak vzniknou ploty, pódia i zázemí pro návštěvníky. Hotovo musí být nejpozději do středečního poledne.

„Kamionů letos na stavbu dorazí kolem devadesáti. Jsou tady i zahraniční dodavatelé, třeba hlavní pódium nám staví polská firma,“ říká Daniel Krečmer, šéf celého festivalového areálu.

Stavbě festivalového areálu přihlíží i Petr Koudela, výkonný ředitel Dolní oblasti Vítkovice. „Areál je zase přístupnější, komfortnější, přibyly nové zpevněné plochy, nové komunikace. Věříme, že to návštěvníci Colours ocení a že si festival užijí,“ říká.

Kromě rozsáhlejšího areálu návštěvníkům Colours of Ostrava letos nabídnou také nejrozsáhlejší program ve své historii. Scény lidé najdou nejen venku, ale třeba i v Gongu, ve Velkém světě techniky anebo v nově opraveném dolu Hlubina.

Čtyřdenní přehlídka se v areálu Dolní oblasti Vítkovice uskuteční od 16. do 19. července. Na festivalu letos vystoupí např. zpěvačka Björk, kapela Kasabian nebo britští Rudimental. Program akce a další podrobnosti najdete na colours.cz.

autor: Kateřina Daňková
Spustit audio