Každodenní práce mi scházela, přiznal kouč Pirátů Růžička

10. červenec 2015

Hokejový trenér Vladimír Růžička byl rok bez klubového angažmá. Prvoligovému Chomutovu sice výrazně pomáhal jako poradce při návratu do nejvyšší soutěže, na střídačku se ale mohl postavit pouze při reprezentačních zápasech. Teď se na ale na místo, které má na zimních stadionech nejraději, vrátí také při extraligových bitvách. Růžička se totiž stal hlavním trenérem chomutovských Pirátů.

"Musím říct, že mi to hdoně scházelo. Každodenní práce," těší Vladimíra Růžičku návrat ke klubovému angažmá. Chomutovští fanoušci ho pokládají za spasitele, který ihned s Piráty zaútočí na play-off. "Je důležité být pokorní. V extralize jsou silné týmy. Budu se snažit tu být co nejvíc, aby tým šlapal. Máme jediný úkol: abysme se udrželi v extralize a hráli dobrý hokej pro fanoušky. Potom bysme se chtěli odrazit, překvapit a hrát třeba předkolo," řekl Růžička.

Ten si do mužstva přivedl osm posil. "Víceméně kádr už je konečný. Už do něj nebudeme chtít sahat. Některé hráče jsem za sezónu v Chomutově poznal a hodně z těch, co jsme přivedli, tak znám z předchozích působení. Přivedl jsem hráče, kterým věřím a kteří nám můžou hodně pomoct," prohlásil Růžička.

Nejzářivější posilou Pirátů se stal reprezentant Michal Vondrka. Ten se k týmu připojí v neděli. "Znám ho dobře. Jsme rádi, že se rozhodl pro Chomutov. Jeho hokej je hodně rychlý, je zkušený, má hodně za sebou odehráno. Budeme sázet na to, aby mužstvo mělo dobrý charakter, bylo využito co nejvíc hráčů, protože sezóna je dlouhá a každý pro nás bude důležitý," prohlásil Vladimír Růžička.

Ten nechce mít v Chomutově tým plný individualit, ale naopak vytvořit soudržnou partu, která mezi nejlepšími obstojí. "Sázíme na to, že lajny by měly být vyrovnaný. Tak jako loni, kdy mohla každá zápas rozhodnout. Chtěli bysme mít spíš pracovité mužstvo. Budeme sázet hodně na obrannou hru, ale samozřejmě bude důležité, co bude klukům sedět," uvedl Růžička.

autor: dak
Spustit audio