Splněný sen! Mladé pardubické fotbalistky uvidí komplex Realu Madrid

Mladé fotbalistky základní školy v Ohrazenicích vyrazí dnes na asi nejhezčí výlet, jaký si umějí představit. Zhruba před dvěma týdny vyhrály mezinárodní fotbalový turnaj a jako odměna za to je čeká čtyřdenní pobyt ve Španělsku. Zahrají si turnaj a navíc si prohlédnou celý komplex slavného Realu Madrid. Pro řadu z nich to bude splnění velkého snu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Prokůpková, Tereza Štěpánková a trenér Kamil Kozák

Tereza Prokůpková, Tereza Štěpánková a trenér Kamil Kozák | Foto: ČRo Pardubice

Pro hokejistu je snem vidět na vlastní oči NHL, pro basketbalistu Euroligu, pro fotbalisty zase nejslavnější kluby světa.

To se splní pardubickým hráčkám, které si výhrou zajistily výlet do Madridu. Vyjet sem bylo podle nich obrovskou motivací.

„Už minulý rok jsme si říkaly: Alespoň, že dopadl Řím. A je fantastické, že teď se podíváme i do Madridu,“ říká pardubická útočnice Tereza Prokůpková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jako odměna za vítězství na mezinárodním turnaji čeká mladé pardubické fotbalistky návštěva jednoho z nejlepších komplexů světa - Realu Madrid

V kabině to začaly hráčky řešit hned po závěrečném hvizdu mezinárodního turnaje, který znamenal postup právě do Španělska.

„Hodně si o tom povídáme a jsme všechny natěšené. Určitě to bude super,“ svěřuje se útočnice.

Z celého komplexu stadionů fotbalistky nevynechají ani ten hlavní - domovský stánek Realu Madrid. Tereza Prokůpková už sice v cizině na fotbalu byla, ale na tento svatostánek se hodně těší.

„Jelikož už jsem se byla podívat v Allianz areně na Bayernu Mnichov, kde jsem viděla dva zápasy, dokážu si to představit, ale tento stadion je ještě o hodně větší,“ vysvětluje.

Program je nabitý - dnes je odjezd a pak budou následovat další body.

„Prohlídka sportovního městečka Realu Madrid, kde je 10 fotbalových hřišť, plocha přes 9000 metrů čtverečních a tribuny pro 11 tisíc diváků. Pak by měl být trénink, v neděli turnaj se závěrečným vyhlášením a v pondělí prohlídka stadionu Realu Madrid s obědem ve sky boxech Santiaga Bernabeu. Odpoledne bychom letěli zpět,“ popisuje trenér Kamil Kozák.

Bude to zážitek

Dodává, že asi těžko by se hledala lepší destinace pro mladé fotbalistky než právě tato. „Myslím si, že více pro holky asi udělat nejde. V současné době si neumím představit lepší zájezd než do Madridu.“

Na tento výlet se těší všechny hráčky bez výjimky, a to i když fandí jiným klubům než španělským.

„Řešíme to hodně. Jsou i holky, které fandí jiným klubům z jiných zemí, což je docela hodně z nás, ale i Real Madrid bude pro každou velký zážitek,“ ujišťuje pardubická hráčka Tereza Prokůpková.

Simona Bartošová, Oto Gutwirth Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme