Někteří zájemci o tandemový seskok přicházejí s netradičními přáními

V kostýmu Supermana nebo s koštětem mezi nohama. I s těmito přáními přicházejí na letiště zájemci o tandemový seskok z letadla. Ne všem těmto požadavkům lze kvůli bezpečnosti vyhovět, přesto platí, že v parných letních dnech si může zvednout adrenalin s padákem na zádech téměř každý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba nadšenci nabírají rychlost a míří dolů

Oba nadšenci nabírají rychlost a míří dolů | Foto: Michal Jurman

Lenka Dvořáková z letiště v Mostě si nosí padák na zádech už 16 let a za tu dobu zažila mnohá netradiční přání zákazníků toužících po pořádném letním adrenalinu. Volný pád rychlostí 200km/h z více než čtyř kilometrů mezi ně určitě patří.

Rikard se ze Stockholmu přiletěl do Mostu stylově rozloučit se svobodou. V doprovodu autobusu o posádce 45 kamarádů, která mu pomáhá zahnat evidentně přítomný strach.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak velký je na letišti v Mostě zájem o tandemové seskoky se zajímal reportér Michal Jurman

V letadle už není cesty zpět a Rikard tak může jen od asistentky Veroniky poslouchat příběhy předchozích spokojených skokanů, které jsou důkazem toho, že tzv. skydiving je dnes aktivitou opravdu pro všechny.

„Měli jsme tady i babičku, které bylo kolem 80 let. Neměla vůbec strach. Skoro jsem se ji bála strojit, protože byla taková vachrlatá a chabá, ale jinak byla hrozně vitální. Říkala, že by to chtěla zkusit ještě jednou,“ vzpomíná asistentka Veronika.

Netradiční přání k seskokům z letadla sice dnes patří, ne vždy ale vedou ke spokojenosti všech.

Přehnané chtění je totiž, jako téměř ve všem, i mezi mraky nejrychlejší zkratkou k neúspěchu. A platí to hlavně u dětí, které u nás mohou skákat po svolení rodičů už od osmi let.

„Zažila jsem v letadle arabskou rodinu, v níž pánská část rozhoduje o tom, co se bude dít. Chlapeček s holčičkou se sice zubili do kamery, ale bylo vyloženě vidět, že se bojí. To je podle mě trápení dětí,“ dodala instruktorka Lenka.

Než se rozhodnete zpestřit si rodinné album fotografiemi netradičních letních zážitků, raději chvíli zapřemýšlejte nad jejich přínosem. Křik a pocity hrůzy totiž rozhodně do nádherného nebeského revíru nepatří.

Jediné parašutistické letadlo PAC 750 XL v Česku najdete v Mostě | Foto: Michal Jurman

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme