Kapacita závodu Běchovice - Praha se plní. Organizátoři chystají vylepšení

Nejstarší nepřerušený silniční závod na světě běhaný od roku 1897 vede z Běchovic na žižkovskou Pražačku. Letos se uskuteční už po 119. Rekreační běžci, kteří chtějí 10kilometrovou trať absolvovat, by si podat přihlášku co nejrychleji.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běh Běchovice - Praha

Běh Běchovice - Praha | Foto: Tereza Jelínková

„Nechceme jít cestou supermasových běhů. V letošním roce jsme to omezili na magických 3333 běžců a máme zhruba 2400 přihlášených, takže zbývá zhruba 900 míst,“ upozorňuje jeden z organizátorů tradičního běhu Milan Beneš.

119. ročník závodu nabídne jeho účastníkům hned několik novinek. Od snazšího přihlášení se přes nové webové stránky, přes nové logo, na kterém je zobrazena čtveřice běžců, podle památníku z běchovického parku i změny na trati.

Přehrát

00:00 / 00:00

Běh z Běchovic do Prahy nabídne závodníkům větší pohodlí, trať tradičního závodu ale zůstane stejná

Trasa ale zůstává stejná. Znovu se odstartuje od patníku č. 13 v Běchovicích a cíl bude po 10 kilometrech na Pražačce.

„Trať je neměnná tradice. První změny běžci uvidí v tom, že jsme zainventovali do věcí, které zlepší pohodlí, takže převlékárny, informační systém, trať jsme vybavili kilometrovníky, aby bylo běžci z dálky viděli, kam se blíží,“ láká organizátor.

Největší změny jsou v cíli běhu. „Veškeré zázemí se přesouvá do areálu školy, aby tam bylo pohodlí. Vyhlašování vítězů bude probíhat v důstojné atmosféře,“ slibuje.

Běchovice - Praha's Photos - Běchovice - Praha | Facebook

V den závodu, tedy 27. září, se převtělí z organizátora v účastníka a sám se pokusí co nejrychleji zdolat desetikilometrovou trať s tříkilometrovým stoupáním na hrdlořezský kopec. A protože už poběží po několikáté, bude na trati potkávat známé tváře.

„Jedinečnost je v tom, kolikrát někteří lidé Běchovice běželi. Máme tu asi 50 lidí, kteří běželi víc než třicetkrát. Rekordman bohužel už nežije, ten běžel asi šedesátkrát,“ chlubí se organizátor rekordy tradičního běhu.

Letošní ročník vychází starším závodníkům vstříc nulovým startovným, které mají ženy nad 65 let a muži nad 70 let. „Máme přihlášeno skoro 130 lidí, kteří těmto kritériím odpovídají,“zakončuje svou pozvánku na 119. ročník běžeckého závodu Běchovice.

Běchovice - Praha's Photos - Běchovice - Praha | Facebook

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme