Vůjtkovi budou u hokejové reprezentace asistovat Jandač, Kalous a Špaček

Nový trenér hokejového národního týmu Vladimír Vůjtek bude mít realizační tým spojený s domácí extraligou. Jeho asisteny budou trenéři Sparty a Třince Josef Jandač a Jiří Kalous. Doplní je asistent trenér Plzně Jaroslav Špaček. Generálním manažerem zůstává Slavomír Lener.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trénink vedl Josef Jandač

Trénink vedl Josef Jandač | Foto: František Kuna | Zdroj: Český rozhlas

Návrh svých asistentů dnes nový reprezentační trenér Vladimír Vůjtek přednesl prezidentovi hokejového svazu Tomáši Královi. „S návrhem jsem souhlasil, budoucí spolupráci jsme již projednali i s trenéry, kterých se týká, a s kluby, ve kterých působí,“ vyjádřil se po schůzce Král.

„Spolupracovat budu s Jirkou Kalousem, Pepou Jandačem a Jardou Špačkem,“ oznámil jména svých spolupracovníků Vladimír Vůjtek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Své asistenty představil nový reprezentační trenér Vladimír Vůjtek reportérovi Českého rozhlasu Martinu Charvátovi.

Kvůli dovoleným, které si hokejisté i trenéři nemohou vybrat jindy než v červnu a na začátku července, se totiž dohodl s novým realizačním týmem až na poslední chvíli.

„Musím se přiznat, že jsem s nimi mluvil až včera, s Jirkou Kalousem až asi před hodinou, protože přiletěl z Ameriky a na debaty nebyl čas. Jarda Špaček je teď na Slovensku, tak se s ním chci setkat v nejbližších dnech,“ svěřil se nový kouč národního týmu.

Bližší informace řekne Vůjtek až po důkladném projednání se všemi asistenty. Pár nápadů, s čím by mu kdo mohl pomoct, už ale má. „Chtěli bychom to rozdělit na útočníky a obránce, na koučink i na sledování zápasu i soupeře, třeba i z tribuny. O tom se musíme ještě poradit.“

Do debat o fungování by měl Vůjtek určitě zařadit i to, jak si Jandač a Kalous jako trenéři Sparty a Třince představují, že bude vypadat spolupráce před vrcholem reprezentační sezony, tedy mistrovstvím světa.

Šampionát začíná zpravidla týden po konci extraligy a zrovna jejich týmy mají každoročně potenciál se dostat až do finále.

První společné chvíle čekají nový realizační tým na konci července, kdy chce Vůjtek v Jihlavě zorganizovat kemp pro hráče z extraligy, a pak už bude vyhlížet první reprezentační turnaj.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme