Policie hledá auta s českými SPZ, kterými jezdili útočníci z ukrajinského Mukačeva

Česká policie se zabývá okolnostmi sobotní přestřelky v západoukrajinském Mukačevu. Konkrétně hledá vozy s českými poznávacími značkami, které používali tamní ozbrojenci. Při útoku se ve městě střetli ozbrojení muži z hnutí Pravý sektor s policií, pravděpodobně kvůli pašování cigaret.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Shořelé auto na místě útoku ozbrojenců z hnutí Pravý sektor v ukrajinském Mukačevu

Shořelé auto na místě útoku ozbrojenců z hnutí Pravý sektor v ukrajinském Mukačevu | Zdroj: Reuters

Mluvčí českého Policejního prezidia David Schön Českému rozhlasu potvrdil, že jeden z vozů z přestřelky je kradený:

„Minimálně jedno z vozidel je u nás hlášeno jako odcizené. Informaci jsme předali na Úřad služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia.“

Sobotní útok ozbrojenců ve městě Mukačevo si vyžádal dvě oběti z řad útočníků, další čtyři civilisté a tři policisté byli zraněni. Dva lidé jsou v kritickém stavu.

Ozbrojení muži v oblečení se znakem nacionalistického ukrajinského hnutí Pravý sektor údajně obsadili sportovní klub patřící místnímu zákonodárci, který podle agentury AP patřil ke kritikům hnutí.

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk kvůli víkendovým násilnostem u Mukačeva postavil mimo službu všechny celníky v Zakarpatské oblasti. Chod celnic teď obstarají jejich kolegové z jiných regionů.

Jaceňuk vyzval ministerstvo vnitra, aby incident prošetřilo a zjistilo, jestli celníci v oblasti nezneužívali své pravomoci.

Policie dál pátrá po ozbrojených mužích, kteří po přestřelce utekli do hor.

Policisté na místě útoku ozbrojenců z hnutí Pravý sektor v ukrajinském Mukačevu | Foto: Reuters

David Černý, Kristina Roháčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme