Zastupitelé Trnové podali trestní oznámení kvůli závadné vodě

Zastupitelé Trnové u Prahy podali trestní oznámení na neznámého pachatele kvůli špatné kvalitě pitné vody. Lidé jí kvůli překročení biologických ukazatelů nesmí od poloviny června používat k pití, vaření ani umývání.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Trnové u Prahy si teď lidé chodí pro pitnou vodu k cisternám

V Trnové u Prahy si teď lidé chodí pro pitnou vodu k cisternám | Foto: Michal Trnka

„Situace je stále stejná. Podle krajské hygieny je voda pořád špatná. S provozovatelem i vlastníkem budeme ve čtvrtek jednat o dalším postupu,“ říká nezávislý starosta Štefan Moravčík.

Zastupitelé obce s asi 350 obyvateli podali trestní oznámení kvůli špatné situaci s vodou na Okresní státní zastupitelství Praha-západ. Odmítli také patnáctiprocentní slevu na vodném za letošní první pololetí navrženou provozovatelem jako kompenzaci. Podle nich je takový návrh nedostatečný.

Pro provozovatelskou společnost Reinwasser byl podle jejího právníka Tomáše Kubíka zákaz používání vody vydaný hygieniky překvapením, protože podobné problémy se údajně nikdy neobjevovaly.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme