Francouzský trh na pražské Kampě nabídne delikatesy i koncerty

Přehlídku luxusních dezertů, vín a mořských plodů nabídne osmý ročník Francouzského trhu na pražské Kampě. Dvacítka francouzských prodejců bude tradiční speciality nabízet ode dneška až do neděle. To vše za doprovodu živé hudby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský koláč quiche s pórkem, žampiony a sýrem

Francouzský koláč quiche s pórkem, žampiony a sýrem | Foto: Petr Jindra

„Po celou dobu trhu si návštěvníci mohou třikrát denně užívat živá hudební vystoupení, v rámci kterých se představí francouzské kapely Les Garcons Trotoirs, Karpatt a Fabergo a řada dalších lokálních umělců, jako je například Circus Problem, Future Swing, Bran,“ přiblížila mluvčí akce Tereza Procházková.

Náměstí pod Karlovým mostem tak na šest dní ožije autentickou francouzskou atmosférou. Trh bude otevřen vždy od 10 do 20 hodin. Návštěvníci budou moci ochutnat například burgundské hlemýždě, pokrmy z mořských plodů nebo tradiční slané či sladké bretaňské palačinky.

Jak vysvětlil francouzský velvyslanec Jean-Pierre Asvazadourian, trh je součástí oslav jednoho z největších národních svátků – dobytí pařížské Bastily a začátku Velké francouzské revoluce. Výročí připadá právě na dnešek.

„Je to přátelské shromáždění. Chceme, aby se všichni mohli podívat na francouzské produkty, na francouzskou gastronomickou tradici. Je to příležitost podívat se a něco dobrého ochutnat. Bude také příležitost setkat se s Francouzi,“ dodal.

Evelyna Kulíšková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme