Horská služba chce nalákat Čechy do přírody. Má pro ně mobilní aplikaci

Horská služba spustila novou mobilní aplikaci České hory. Lidé, kteří si ji zdarma stáhnou do svých chytrých telefonů, v ní najdou tipy na výlety, rady, jak se chovat na horách, nebo důležitá telefonní čísla. Registrovaní uživatelé pak mohou soutěžit o ceny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žulová z Boží Hory

Žulová z Boží Hory | Foto: Miroslav Kobza | Zdroj: Český rozhlas

Nový projekt Horské služby navazuje na soutěž s Jetíkem po českých horách, kdy turisté sbírali razítka za návštěvu turistických míst. Letošní soutěž dostala elektronickou podobu.

„Stačí mít v kapse mobilní telefon, netřeba si pamatovat, že s sebou člověk musí nosit nějaký arch papíru. Zároveň je to jednodušší i pro nás, protože se nám stávalo, že se občas někde pokazilo razítko nebo se ztratilo,“ vysvětluje Dominik Brožek z Horské služby.

Přehrát

00:00 / 00:00

Horská služba chce přilákat do přírody více turistů. Připravila pro ně novou mobilní aplikace České hory

Za každý výlet dostává registrovaný turista body do soutěže. Výletní místa jsou ohodnocena podle toho, jak náročný je k nim výstup.

Horská služba pak na konci roku odmění 55 nejlepších soutěžících. Akce má přilákat do přírody hlavně rodiny s dětmi.

„V ideálním případě by to mohlo být vodítko po rodiny s dětmi, například pro několikadenní návštěvu jednotlivých pohoří. Takové zpestření letní dovolené. Máme první reakce, že to děti poměrně dost baví,“ potvrzuje Brožek.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme