Muniční sklady v Poličce prověřuje policie. Zbrojařská firma pochybení odmítá

Policejní ředitelství kontroluje muniční sklady firmy STV Group v Poličce. Prověřuje několik objektů, kde jsou uskladněné dělostřelecké i pěchotní granáty nebo letecké pumy. Podle vyjádření České televize tu inspektoři už našli munici, která do skladů údajně nepatří, a teď ji zkoumají experti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR. Ilustrační foto

Policie ČR. Ilustrační foto | Foto: Tomáš Adamec

„Důsledně se prochází sklad po skladu. Dokládáme způsob nabytí i držení. Nejsem si vědom toho, že by tu byla nějaká munice, která porušuje zákon,“ uvedl ředitel poličské zbrojovky Jaroslav Trávníček. Odmítá jakékoli pochybnosti.

Policejní ředitelství potvrdilo pouze to, že muniční sklady prověřuje. Mluvčí David Schön řekl, že žádné další informace o výsledcích kontroly podávat nebude. „V tomto případě nás váže mlčenlivost,“ vysvětlil.

Nejde o první kontrolu v Pardubickém kraji – po prověrce skladu firmy Multiagro ve Slatině u Vysokého Mýta na Orlickoústecku odvezla policie osm nákladních aut zbrojního materiálu a případ vyšetřuje pro podezření z nedovoleného ozbrojování a obecného ohrožení z nedbalosti.

Drahomíra Bačkorová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme