Střelec v americkém městě Chattanooga zabil čtyři lidi, policie ho zastřelila

Muž s útočnou puškou zastřelil čtyři vojáky v americkém státě Tennessee. Policie ho později při zásahu zastřelila. Vyšetřování incidentu se ujala federální FBI. Motiv střelce je zatím neznámý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američtí policisté při zásahu proti střelci u střediska pro rezervisty námořnictva (snímek z tv vysílání)

Američtí policisté při zásahu proti střelci u střediska pro rezervisty námořnictva (snímek z tv vysílání) | Zdroj: ČTK

Vyšetřovatelé FBI ve městě Chattanooga potvrdili, že střelec zaútočil na dvě střediska amerického námořnictva, která jsou od sebe vzdálená několik kilometrů. Při prvním incidentu se nikomu nic nestalo, na druhém místě útočník zabil čtyři vojáky a několik dalších lidí zranil.

Motiv činu policie zjišťuje, zároveň prověřuje, zda mohlo jít o teroristický čin. Útočník podle úřadů pocházel z regionu, média ho s odvoláním na policisty identifikovala jako Muhammada Yussefa Abdulazíze.

Velitel policie ve městě Chattanooga Fred Fletcher pochválil své podřízené za rychlou reakci. „Víme to, že někdo brutálně a bezostyšně zaútočil na příslušníky armády. Naši policisté reagovali okamžitě a postarali se o to, že nikdo další nepřišel o život. Jsem na ně extrémně hrdý za tak pohotovou a odvážnou akci,“ prohlásil Fletcher.

Starosta města Chattanooga Andy Berke incident označil za hroznou událost. „Je to strašná situace. Uvidíme, jak se s ní budeme schopní vypořádat."

Americké ministerstvo vnitřní bezpečnosti zvýšilo preventivně ostrahu všech federálních objektů.

Lidé z nedalekého obchodu sledují akci policie ve městě Chattanooga | Foto: ČTK/AP

Lenka Kabrhelová, mkp, Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme