Armstrongovým komentářům se v týmu smějeme, říká cyklista König

Davy diváků ho obdivovaly a tleskaly mu. Ale po letech hodně lidí Američana Lance Armstronga zavrhlo kvůli jeho dopingu a následnému zapírání. A přiznáním si už reputaci nevylepšil. Teď se navíc rozhodl objet dvě etapy cyklistické Tour de France den před pelotonem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Armstrongův příjezd na Tour dráždí peloton, ale láká mnohé fanoušky

Armstrongův příjezd na Tour dráždí peloton, ale láká mnohé fanoušky | Zdroj: Reuters

Návrat muže, který přišel o sedm triumfů z nejslavnějšího cyklistického závodu světa, vzbudil nejen u novinářů takový ohlas, že celá jeho jízda, jejíž hlavní náplní je podpořit boj s leukémií, málem ani nezačala.

Rozruch vzbudila Armstrongova ohlášená návštěva už před Tour, vyjádřil se k ní i Chris Froome.

Přehrát

00:00 / 00:00

Leopold König se ohradil proti vyjádření Lance Armstronga, ve kterém Američan na Twitteru naznačil, že Chris Froome může dopovat

„Ta věc je mi velmi blízká, protože jsem přišel o mámu kvůli nemoci související s leukémií. Takže přeji Geoffu Thomasovi, ať nadace přinese co nejvíc peněz. Ale jinak se soustředíme na náš závod. Lance s námi nebude stát na startovní čáře nebo tak něco. Takže v tomhle ohledu je nám to jedno,“ uvedl.

Jenže po drtivém vítězství Chrise Frooma v první pyrenejské napsal Armstrong na twitter:

„Je jasné, že Froome, Porte a Sky jsou velmi silní. Příliš silní, aby byli čistí? Neptejte se mě, nemám tušení.“

A to už nebeský tým pořádně rozzlobilo. Ačkoliv jeho jezdec Leopold König našel ještě jiný výraz.

„Přijde mi to dost směšné, že člověk jako Armstrong si vůbec dovolí tweetovat o týmu Sky,“ ušklíbl se jeden z Froomových pomocníků.

A nepomohlo ani to, že se Armstrong za své vyjádření omluvil. Ekipa z britských ostrovů přistupuje k nedůvěryhodnému Američanovi s opovržením.

„Děláme si z něj spíš srandu. Dopingové otázky, kterými nás lidé bombardují, jsou kvůli němu. Kdyby měl soudnost, tak se na toto téma nevyjadřuje a dělá si radši svoji charitu,“ doporučuje zdiskreditovanému Lanci Armstrongovi Leopold König.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme