Sparta se utká v předkole Ligy mistrů s CSKA Moskva. Plzeň s Maccabi Tel Aviv, nebo Hibernians

Fotbalisté Sparty narazí ve 3. předkole Ligy mistrů na CSKA Moskva. V mistrovské části se Plzeň utká s vítězem dvojzápasu mezi Maccabi Tel Aviv a Hibernians. Oba české týmy odehrají své první duely venku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský brankář Štěch zasahuje před neapolským Lópezem

Sparťanský brankář Štěch zasahuje před neapolským Lópezem | Zdroj: Reuters

Sparta byla na rozdíl od Západočechů přiřazená do nemistrovské části a mohla tak očekávat, že ji nyonský los určí silného soupeře. V osudí se nalézaly i Ajax, Monako či Šachtar Doněck.

S CSKA Moskva se Pražané setkali již několikrát. Před pěti lety odehráli v Evropské lize s ruským klubem dvě utkání. Venku prohráli 0:3, doma remizovali 1:1.

Na tipy se sparťané mohou zeptat i plzeňské konkurence. Viktoria se s CSKA poměřila v roce 2013 v základní skupině Ligy mistrů. Z Moskvy si odvezla porážku 2:3, ve Štruncových sadech ale zvítězila 2:1 a zajistila si tak na úkor ruského soka účast v Evropské lize.

V souboji mezi mezi Maccabi Tel Aviv a Hibernians jde v lepší pozici do odvety maltský mistr Hibernians. Na svém hřišti zaskočil izraelského favorita výhrou 2:1.

Plzeň i Sparta vstoupí do evropských pohárů 28. či 29. července na stadionu soupeře, odveta je v plánu 4. či 5. srpna doma. Pokud rivalové ze Synot ligy zvládnou předkola, vydělají si jen za účast v základní skupině přibližně 330 milionu korun.

Své soupeře pro 3. předkolo už znají i české týmy v Evropské lize. Liberec narazí na izraelský Hapoel Kirjat Šmona, Jablonec na dánskou Kodaň nebo velšský Newtown a Mladá Boleslav si v případě postupu přes Strömsgodset zahraje s lepším ze slovinsko-chorvatské dvojice NK Koper - Hajduk Split.

Úvodní zápasy jsou na programu 30. července, odvety pak 6. srpna.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme