V pátek kolem poledne se staly tři nehody, zranili se motorkáři

17. červenec 2015

Vážná dopravní nehoda komplikuje zhruba do pátečních 14 hodin provoz u obce Božetice na Písecku. Srazil se tu řidič osobního automobilu s motocyklistou. Na místě musí pomáhat i zdravotníci.

Kolem 13. hodiny došlo k nehodě v ulici Kněžskodvorská u železničního přejezdu v Českých Budějovicích. Motocyklista, který zde upadl, utrpěl zranění.

Zhruba od 11 do 13 hodin musí řidiči počítat se zdržením v Českém Krumlově na kruhovém objezdu v části Domoradice na výpadovce na České Budějovice. Řidič osobního automobilu srazil chodce. Kromě policie zasahují také zdravotníci.

Dvě vážné dopravní nehody s motorkáři řešili také ve čtvrtek táborští policisté. Krátce po 17. hodině se střetlo osobní vozidlo a motocykl u Jistebnice. Kolem 21.30 pak došlo k podobné nehodě u obce Ratibořské Hory. "Obě nehody si vyžádaly těžká zranění motorkářů. Ti byli po ošetření na místě transportováni do českobudějovické nemocnice. Řidiči osobních vozidel utrpěli lehká poranění," uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Nehoda u Jistebnice

Policisté nehody dále vyšetřují kvůli podezření z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. "O nadcházejícím lze očekávat silný provoz s hojnou účastí motorkářů i cyklistů. Jak výše uvedené případy dokazují, následky nehod mohou být velmi závažné. Věnujme proto řízení vozidel maximální pozornost a dodržujme striktně pravidla silničního provozu," apeluje Miroslav Doubek.

Spustit audio