Veteráni míří do Jizerek za krtečkem

18. červenec 2015

Staré motocykly i automobily mají přes léto svoji hlavní sezónu, kdy je majitelé vysvobodí z garáží či stodol. Dnes (18.7.) si je můžete prohlédnout třeba v Jizerských horách.

Krásné staré stroje, staronové dřevěné hračky a úžasná krajina Jizerských hor. Z těchto ingrediencí se skládá dnešní akce Veteránem za Krtečkem do Jizerských hor. Pořádá ji výrobce dřevěných hraček z Jiřetína pod Bukovou za podpory okolích obcí a přispění Přátel historických strojů ze Železného Brodu. Kdy se mohou lidé přijít na historická vozidla podívat?

"Tak od 9 do 11.30 hodin především do Jiřetína pod Bukovou k muzeu hraček, kde je v půl dvanácté start jízdy,“ říká pořadatel Libor Bryknar. Odtud veteráni zamíří do Desné k hasičárně, kde budou první vozy tak kolem tři čtvrtě na dvanáct. Dalším místem, kudy projedou vzápětí, jsou Príchovice. Kolem 13. hodiny je pak mohou zájemci vidět ve Velkých Hamrech a cíl je mezi 16. – 18. hodinou u fotbalového hřiště u Kamenice v Albrechticích.

„Rozhodně nedojedou všichni současně. Není to o rychlosti, ale o hezké jízdě, při které se pokocháte krajinou a prostě si ji užijete,“ dodává Bryknar. Na start by mělo vyjet jednasedmdesát posádek.

Spustit audio