V Plzni se zvýšila konkurence. Tak široký kádr jsme ještě neměli, říká Limberský

Převlečení do nového kabátu chtějí zůstat věrní tradici a v lichém roce znovu postoupit do Ligy mistrů. Fotbalisté Plzně se o to budou pokoušet ve vylepšených dresech, v obměněném složení a poprvé bez Pavla Vrby, který odešel k reprezentaci. Dnes je čeká první ostrý start v českém Superpoháru proti Liberci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský je novým plzeňským kapitánem

David Limberský je novým plzeňským kapitánem | Zdroj: ČTK

„Není možné, abychom v týmu, s kterým jsme vyhráli ligu, udělali čtyři pět změn,“ zdůraznil plzeňský kouč Miroslav Koubek, podle kterého má z letních posil nejblíže základní sestavě záložník Jan Kopic.

„Chlapci vědí, že proces přebudování týmu je dlouhodobějším procesem. Jejich prostor přijde. Konkurence je, ale hráči mají vysvětlující informace, jak s tlakem nakládat,“ říká před vstupem do své první plzeňské sezony, během které je v klubu od začátku, Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle kapitána Davida Limberského je v nabitém plzeňském týmu zdravá konkurence

I sám zkušený trenér je jedním ze symbolů změn, kterými prochází v Evropě v posledních letech nejúspěšnější český celek.

Získat domácí titul a následnou úspěšnou cestu do Ligy mistrů zatím Viktoria zvládla dvakrát a pokaždé se současným reprezentačním koučem Pavlem Vrbou. Teď to zkusí poprvé jinak, ale co do šířky kádru je na to klub připravený zřejmě lépe než kdykoli předtím.

Sparta se utká v předkole Ligy mistrů s CSKA Moskva. Plzeň s Maccabi Tel Aviv, nebo Hibernians

Číst článek

„Od doby, co jsem se do Plzně vrátil, máme asi nejširší kádr. Každá pozice je zdvojená, asi dva posty jsou dokonce ztrojené. Konkurence je velká, ale zdravá, nikdo není takový, že by práci nějak narušoval,“ těší Davida Limberského, který před startem sezony podepsal nový kontrakt na tři roky.

„Moc si toho vážím, vypadá to, že už to tady doklepu,“ dodal brzy 32letý nový plzeňský kapitán.

Plzeňští fotbalisté budou v nové sezoně nastupovat v domácích zápasech v nových dresech | Foto: ČTK

Podobně jako on dostali novou dlouhodobou smlouvu také Daniel Kolář, Radim Řezník a František Rajtoral, kteří by měli tvořit spojnici mezi úspěšnou Viktorií let minulých a tou současnou.

Naopak po konci kariéry Pavla Horvátha to vypadá, že své v minulosti skoro jisté místo v týmu, který čelil AC Milán nebo Barceloně, nadobro vyklidí třeba Milan Petržela. Pravá strana zálohy by teď měla patřit zmíněné nákladné posile Janu Kopicovi.

Komu dalšímu z letních posil může patřit plzeňská budoucnost, ukáže třeba už dnešní duel o Superpohár proti Liberci. V Plzni se hraje se od 19.15 a přímý přenos uslyšíte na streamu Český rozhlas Sport na našem webu.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme