Olympijský vítěz Mellouli si pochvaloval tréninky s českými plavci. V Mickovi vidí hvězdu

Plavání je i přes nesporné úspěchy českých sportovců v posledních letech mezi fanoušky pořád spíš popelkou, a tak mnozí, kteří si v týdnu byli zaplavat v bazénu v pražském Podolí, ani netušili, komu dělají takříkajíc komparz. Spolu s 20letým českým reprezentantem Janem Mickou se mezi rekreačními plavci proháněl dvojnásobný olympijský vítěz Oussama Mellouli z Tuniska. Ten do Prahy zavítal především kvůli návštěvě fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká plavecká naděje Jan Micka

Česká plavecká naděje Jan Micka | Foto: Michal Jurman

„Potřeboval jsem, aby se mi podíval hlavně na záda a ramena. Už jsem s tím pár vyšetření absolvoval, ale jiný pohled od špičkového odborníka určitě neuškodí,“ nechal se slyšet Mellouli

„Pavel Kolář má jiný přístup, leckdy nekonvenční, a tak jsem si dal na dva dny pauzu od několikafázového tréninku a nechám si to znovu prověřit,“ doplnil.

Přehrát

00:00 / 00:00

S tuniským plavcem Oussamou Melloulim si o návštěvě Česka povídal Tomáš Lörincz

Pauza od tvrdého tréninku neznamená ale pauzu od tréninku obecně, a tak Mellouli dostal docela zabrat. Mladý český vytrvalec Jan Micka vybral z tréninků, připravených trenérkou Jaroslavou Passerovou, pořádnou porci, kterou zvládl minimálně stejně dobře jako Mellouli.

A vysloužil si za to pochvalu a slova o tom, že z něj roste velká plavecká star. Mellouli ostatně chválou obecně nešetřil, našel si jí i pro stařičký areál v Podolí.

„Bazén je úžasný. Zatím jsem neměl šanci závodit nebo trénovat v Česku, nikdy jsem nebyl ani v Praze. Bydlím v New Yorku, projel jsem už i značnou část Evropy, ale v Česku jsem se zatím neukázal. Mám ještě ze studií pár českých kamarádů, takže důvodů pro to, abych sem vyrazil, byla celá řada. Chtěl jsem se na tenhle areál podívat, určitě se sem ještě vrátím,“ poznamenal.

Do podolského bazénu zavítal olympijský vítěz Mellouli. Tunisana vystrašily Mickovy tréninky

Číst článek

Sympatického a skromného Tunisana jste mohli potkat i v centru Prahy. „S kluky jdeme na snídani a pak stihneme i pár turistických míst. Mám tři hodiny času před další schůzkou a bude skvělé se trošku porozhlédnout po městě,“ říkal.

Turistika ale byla jen menší částí Mellouliho programu, i ty další ho ale bavily. I samotný trénink si hodně užíval.

 

Thank you #Prague for the awesome hospitality. I will be back soon!

Fotka zveřejněná uživatelem Oussama Mellouli (@ousmellouli),Čec 14, 2015 v 10:35 PDT


„Bylo skvělé trénovat s českými plavci. Teď jsem trénoval dva týdny ve Španělsku v horách a byl jsem tam jen já a můj kouč, to už bylo trošku k zbláznění. A ty tréninky byly hodně náročné. Váš mladý mílař je hodně rychlý, určitě se brzy dostane pod patnáct minut, bude hodně dobrý,“ vysekl Mickovi pochvalu dvojnásobný olympijský vítěz.

Mimochodem, Mellouli je asi největší tuniskou sportovní celebritou.

„Je pravda, že moje popularita vzrostla, především po Londýně. Je úžasné, když tu popularitu můžete využít ku prospěchu plaveckého sportu, který je u nás teď na vzestupu. Jsem na to hodně hrdý,“ těší Mellouliho.

„Spousta dětí za mnou chodí a vždycky říkají, že chtějí být jako já olympijskými vítězi. Když jsem vyrůstal, tak si nevybavuju, že by kolem mě kdy vůbec někdo mluvil nebo aspoň slyšel o olympijských hrách,“ dodal tuniský plavec.

A i když se samozřejmě nedá očekávat, že by jeho krátká návštěva v Česku dramaticky pohnula českým plaváním, možnost vidět ho v akci byla pro zdejší plavce bezesporu vítaná.

 

#arenagrandprix #inspiredbywater #MyArena

Fotka zveřejněná uživatelem Oussama Mellouli (@ousmellouli),Čen 20, 2015 v 8:40 PDT

Tomáš Lörincz, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme