V Dolních Vítkovicích skončil festival Colours of Ostrava. Přilákal přes 44 tisíc lidí

Rekordní návštěvnost znovu provázela 14. ročník festivalu Colours of Ostrava. Branami areálu v Dolních Vítkovicích prošlo během uplynulých dnů bezmála 44 tisíc lidí. Letos pro ně festival připravil nejnabitější program v historii. Na pódiích se vystřídalo na 1500 umělců v čele s Björk, kapelou Kasabian, tanečními Rudimental nebo populárním zpěvákem Mikou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Návštěvníci festivalu Colours of Ostrava

Návštěvníci festivalu Colours of Ostrava | Foto: Natalie Oweyssi

„Co se týká návštěvnosti, je to samozřejmě rekordní rok. Určitě jsme spokojeni, protože všechny koncerty hlavních hvězd proběhly a přálo nám i počasí, spadlo jen pár kapek. Myslím, že nálada byla skvělá,“ bilancuje mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

A za pravdu mu dávají i samotní návštěvníci. „Líbilo se mi tady, je to úžasná atmosféra, úžasně zorganizované,“ říká nadšeně mladý muž. „Já jsem dostala lístky od svých dětí k šedesátinám a jsou to asi nejhezčí narozeniny, které jsem snad kdy měla. Opravdu jsme si to tady s manželem užili nádherně,“ dodává další návštěvnice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Festival Colours of Ostrava skončil. Navštívilo ho přes 44 tisíc lidí. Natáčela tam Kateřina Daňková

Jana a Aleš přijeli z Prahy a na festivalu byli poprvé. Překvapilo je prý i to, jak je areál čistý a lidi ukáznění. „Na to, kolik je tady lidí, je tady neuvěřitelná čistota. Všechno funguje,“ říká Aleš.

To na festivalu oceňuje i Nikola z Vysočiny. Naopak by ale prý uvítala méně přeplněný areál. „Před rokem to bylo takové vzdušnější. Letos byl perfektní program, akorát se to bohužel nedá všechno zvládnout tak, jak by bylo potřeba,“ naznačuje.

„Já si myslím, že do areálu se pohodlně vejde 50 tisíc lidí, ale už to je vrchol. Takže asi se někdy dostaneme, třeba příští rok, na toto číslo a tam už zůstaneme,“ dodává ředitelka Colours of Ostrava Zlata Holušová, která už do budoucna výraznější rozšíření areálu neplánuje.

Od prvního ročníku v Dolních Vítkovicích, kterému se hanlivě přezdívalo struskafest totiž urazil festival velký kus cesty. Areál je větší, pohodlnější, nabízí více zeleně a od letošního roku i opravený Důl Hlubina. I tak se prý ale dá pořád co zlepšovat.


„Nějaké změny už nás napadají, ale o tom budeme ještě dlouze diskutovat. V tuto chvíli jsou to takové ty čerstvé nápady,“ naznačuje Zlata Holušová, pro kterou byl uplynulý týden vyvrcholením celoročního snažení.

Kateřina Daňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme