Horké počasí s bouřkami bude pokračovat, o víkendu se ale ochladí

Tropické teploty, které v polovině týdne budou místy opět doprovázet intenzivní bouřky, nás čekají i tento týden. Nejtepleji má být ve středu a ve čtvrtek, kdy teploty znovu vystoupí k 35 stupňům. O víkendu se ale podle předpovědi ČHMÚ citelně ochladí a dočkat bychom se měli přeháněk nebo deště.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeká nás teplý a slunečný víkend.

Čeká nás teplý a slunečný víkend. | Foto: Filip Jandourek

Dnes nás v porovnání s tropickým víkendem čekají mírnější teploty. Nejvyšší odpolední vystoupí na 24 až 28 °C, ale na jihovýchodě až na 31 stupňů.

Obloha bude polojasná až oblačná, zpočátku přechodně až zatažená, a ojediněle se objeví přeháňky, na jihozápadě Čech ojediněle i bouřky. Ty ale budou během odpoledne ustávat. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

Až do odvolání stále platí výstraha před nebezpečím požárů v Jihomoravském a Zlínském kraji.

V úterý se na našem území obnoví příliv velmi teplého vzduchu od jihozápadu. Předpověď ČHMÚ slibuje převážně slunečnou oblohu s teplotami od 29 do 33 °C. Na severu Čech a Českomoravské vrchovině se ojediněle mohou objevit bouřky.

Ve středu má být zpočátku jasno až polojasno, během dne ale postupně většinou oblačno a v Čechách místy, jinde ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami. Ty mohou být ojediněle opět intenzivní. Maximální teploty vystoupí na 31 až 35 °C.

V dalších dnech bude přes naše území přecházet zvlněná studená fronta. Ve čtvrtek proto počítejte s bouřkami a přeháňkami, které budou v Čechách přecházet v déšť. Nejvyšší denní teploty 26 až 31 °C, na jihovýchodě až 36 stupňů.

Také v pátek nás místy budou provázet přeháňky nebo déšť, na východě zpočátku i bouřky. Od západu ale budou srážky později ustávat a nejvyšší teploty vystoupí na 29 °C.

Ve znamení zamračené oblohy a místy deště nebo přeháněk bude i příští víkend. Teploty vystoupí na 22 až 27 °C, na jihovýchodě zpočátku až na 30 stupňů.

mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme