Závody MotoGP chce od příštího roku pořádat Jihomoravský kraj a město Brno

Motocyklovou Grand Prix v Brně chce od příštího roku pořádat Jihomoravský kraj a město Brno. Hejtman s primátorem a s ministryní školství Kateřinou Valachovou (ČSSD) se dnes dohodli na založení neziskové organizace, která bude shromažďovat veřejné dotace na sportovní akci. Splní tak podmínku španělského promotéra závodu, který už nechce, aby závody série MotoGP garantoval brněnský Automotodrom.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masarykův okruh v Brně

Masarykův okruh v Brně | Foto: Ondřej Jánoška

V posledních letech má Automotodrom problémy se získáváním peněz na akci. Na letošní ročník chybí podle mluvčího společnosti Jiřího Smetany desítky milionů korun.

„Základem toho, abychom se mohli bavit o ročníku 2016, je vypořádání závazků za rok 2014, 2015,“ vysvětluje.

Podle ministryně školství Kateřiny Valachové (ČSSD) bude ministerstvo vypořádání starých závazků řešit i s Evropskou komisí. „Cílem bude zajistit řešení stávajícího ročníku Moto GP 2015,“ říká ministryně.

Představitelé města, kraje a ministerstva musí předložit způsob dalšího pořádání Velké ceny do 14. srpna. Termín jim uložil španělský promotér závodu. Jinak prý bude letošní ročník poslední.

Podle ministryně Valachové budou do poloviny srpna připravené zakládací listiny nového spolku a také navazující smlouvy.

„Teze budoucích smluv z hlediska budoucích smluv s Dornou, jako vlastníkem práv na pořádání MoroGP do budoucna. A také, jakým způsobem tento nový spolek bude do budoucna spolupracovat s Automotodromem, který z hlediska technického organizačního je jediným fenoménem, který je schopný toto zajistit,“ popisuje Valachová.

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů | Foto: Michal Jindra

Tomáš Jelen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme