Středočeští celníci po zběsilé honičce zadrželi údajného pašeráka drog

Šestačtyřicetiletého údajného pašeráka drog dopadli středočeští celníci po nebezpečné honičce u Velkých Popovic. U sebe měl třicet kilogramů tablet, ze kterých mohl vyrobit pervitin v hodnotě 8 milionů korun. Podezřelým je muž slovenské národnosti, hrozí mu až 10 let vězení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Celníci v akci (ilustrační foto)

Celníci v akci (ilustrační foto) | Foto: Celní ředitelství

Celníci si podezřelé auto vyhlédli už na rychlostní silnici R7, zastavili ho pak na Pražském okruhu u Komořanského tunelu. Řidič se ale následně prudce rozjel a začal hlídce ujíždět.

Nakonec po nebezpečném kličkování dorazil na dálnici D1 a sjel u Velkých Popovic do polí. S celníky se pak ještě několik set metrů honil po poli, než ho dostihli.

„V místě mezi dopadeným řidičem a jeho vozidlem nalezli celníci tři igelitové pytle, které byly plné bílých tablet," upřesnila pro agenturu ČTK mluvčí středočeských celníků Yvona Matějková.

Pes cvičený na vyhledávání drog v autě označil místo, kde se léky převážely. Šlo o prostor před předním sedadlem spolujezdce.

mta, Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme