Útočnice ze Žďáru půjde do detenčního ústavu, neuspěla u vrchního soudu

Psychicky nemocná útočnice ze Žďáru nad Sázavou půjde do detenčního ústavu. Neuspěla se stížností u vrchního soudu, uvedla dnes Česká televize. Loni v říjnu zabila ve škole ve Žďáru nad Sázavou šestnáctiletého studenta, který bránil spolužačku. Podle znalců byla v době činu nepříčetná, trpí schizofrenií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté zasahují ve Střední škole obchodní ve Žďáru nad Sázavou

Policisté zasahují ve Střední škole obchodní ve Žďáru nad Sázavou | Foto: Hana Mikulincová

O jejím umístění do detenčního ústavu v červnu rozhodl Krajský soud v Brně, má se intenzivně léčit pod dohledem odborníků. Trestní stíhání ženy zastavil státní zástupce právě s ohledem na to, že byla v době činu nepříčetná.

Umístění do detenčního ústavu navrhla státní zástupkyně na základě odborného posudku znalkyně v oboru psychiatrie Marty Holanové. Podle ní je žena okolí nebezpečná. "Ochranná detence je třeba tehdy, když ústavní psychiatrická léčba nemůže splnit svůj účel, a člověk je i tak na svobodě nebezpečný," uvedla Holanová.

Nemocná žena se dříve léčila v Opavě, z léčebny ji pustili a měla se léčit ambulantně. Před soudem řekla, že jeden lék vysadila, protože jí nedělal dobře. Lékařům to však neřekla a tvrdila, že se cítí v pořádku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme