Viktoria poletí do Izraele. Soupeřem Plzně v předkole LM bude Maccabi Tel Aviv

Soupeřem Viktorie Plzeň ve třetím předkole Ligy mistrů bude Maccabi Tel Aviv. Rozhodla o tom odveta druhého předkola, ve které izraelský mistr otočil nepříznivý výsledek proti maltským Hibernians. První zápas se odehraje příští úterý v Izraeli, odveta o týden později na západě Čech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie Plzeň už znají soupeře pro 3. předkolo Ligy mistrů

Fotbalisté Viktorie Plzeň už znají soupeře pro 3. předkolo Ligy mistrů | Zdroj: ČTK

Maccabi Tel Aviv nasměroval k postupu vlastní gól soupeře. Maltští mistři Hibernians v čele s výborným brankářem Borgem drželi vedení z prvního zápasu do 32. minuty, kdy útočník Jorginho poslal centr z levé strany hřiště za záda vlastního gólmana.

Do druhého poločasu ale vstoupil aktivnějši podceňovaný maltský tým a Rodolfo Soares po zmatku v izraelské obraně vyrovnal. V tu chvíli drželi hosté postupový výsledek, ale střelec jejich gólu se o chvíli později dopustil faulu v pokutovém území a Zahavi znovu poslal ve žlutém hrající izraelský do vedení.

Rozhodující branku na 3:1 vstřelil těsně po hodině hry Tala Ben Haim. V poslední desetiminutovce si domácí pojistili postup dvěma góly na konečných 5:1. Přímo v Izraeli zápas sledovali zástupci vedení Viktorie Plzeň a vítězství Maccabi předpokládali.

„Jedná se o soupeře, který měl mezi nenasazenými týmy této fáze nejvyšší koeficient, izraelské kluby navíc pravidelně v evropských pohárech postupují do skupinových fází,“ řekl už před zápasem plzeňskému webu trenér Miroslav Koubek.

První zápas třetího předkola je na programu příští úterý v Izraeli, odveta se bude hrát o týden později v plzeňské Doosan Areně.

Izraelského soupeře potkali plzeňští fotbalisté naposledy před necelými třemi lety. Ve skupinové fázi Evropské ligy porazili městského rivala Maccabi Hapoel Tel Aviv na jeho hřišti 2:1, doma pak 4:0.

Druhý český zástupce v kvalifikaci o Ligu mistrů, pražská Sparta, má těžšího soupeře. Na začátku příštího týdne vycestuje k zápasu proti ruským vicemistrům z CSKA Moskva. Odvetu přivítá Letná ve středu 5. srpna od 18 hodin a 45 minut.

Odvetné zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Dila Gori (Gruz.) - Partizan Bělehrad 0:2 (0:1), první zápas 0:1, postoupil Partizan, Pjunik Jerevan - Molde (Nor.) 1:0 (0:0), první zápas 0:5, postoupilo Molde, Milsami Orhei (Mold.) - Ludogorec Razgrad (Bul.) 2:1 (1:1), první zápas 1:0, postoupilo Milsami, HJK Helsinky - Ventspils (Lot.) 1:0 (0:0), první zápas 3:1, postoupily Helsinky, Maccabi Tel Aviv - Hibernians (Mal.) 5:1 (1:0), první zápas 1:2, postoupilo Maccabi,

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme