Chorvatští hasiči už třetí den neúspěšně bojují se dvěma velkými požáry v přímoří

Chorvatským hasičům se nedaří dostat pod kontrolou velké požáry na ostrově Korčula a poloostrově Pelješac. Práci jim ztěžuje horké, suché a větrné počasí, které ohně znovu rozdmýchává. Shořelo už na 1400 hektarů lesů a vinic, v plamenech zahynuly desítky ovcí a koz. Obyvatelům zasažených lokalit se nic nestalo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hašení požáru

Hašení požáru | Zdroj: Reuters

„Máme dostatek lidí, jsou už sice hodně unavení, ale dělají všechno proto, aby udrželi oheň dál od obytných domů, a to se nám daří,“ řekl chorvatské televizi HRT hasič Slavko Tucanović. S hašením plamenů pomáhají i letouny a helikoptéra.

S požáry na Korčule a Pelješcu bojují asi tři stovky požárníků. Pomáhá jim už také armáda. Na Korčule totiž oheň ohrožuje trafostanici. Na Pelješcu explodovalo několik kusů munice z druhé světové války.

Úřady také na několik hodin evakuovaly obec Trstenik, kde se oheň nebezpečně přiblížil k obytným budovám. Podle chorvatské televize z Trsteniku v panice utekli i turisté.

Zdenka Turková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme