Státní zastupitelství v Mnichově obvinilo porodní asistentku z 9 pokusů o vraždu heparinem

Úřady v Mnichově obvinily 34letou porodní asistentku z pokusu o devítinásobnou vraždu. Žena údajně pacientkám před císařským řezem vpichovala heparin, tedy látku k ředění krve. Tím jim způsobila nebezpečné krvácení. Podle státního zastupitelství byla jejím motivem nespokojenost v práci. Žádná z matek nezemřela, v pořádku jsou i jejich děti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Injekce (ilustrační foto)

Injekce (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka RGBStock

Zdravotnice údajně podala látku ženám čtyřikrát v Mnichově a pětkrát i v porodnici ve středoněmecké spolkové zemi Hesensko, kde pracovala v letech 2011 až 2012.

Porodní asistentka, která obvinění odmítá, je už přes rok ve vyšetřovací vazbě. Podle státního zastupitelství byla jejím motivem k pokusům o vraždy nespokojenost v pracovní oblasti a osud těhotných jí prý byl lhostejný.

Policie na severu Německa už několik let řeší podobný případ z nemocnice v Delmenhorstu, kde ošetřovatel zabil přinejmenším pět lidí podáním léků způsobujících vážné komplikace srdeční činnosti.

Soud ho za to letos poslal do vězení na doživotí. V polovině července se navíc objevilo podezření, že má na svědomí ještě nejméně deset dalších životů.

Stejným způsobem jako obviněná německá sestra ohrožoval životy pacientů i pracovník anesteziologicko-resuscitačního oddělení havlíčkobrodské nemocnice Petr Zelenka. Deseti lidem podal heparin v období od května do září 2006, sedm z nich následně vykrvácelo.

ČTK, Petra Novotná, Marie Horňáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme