Slavia bude vzpomínat na 20 let staré úspěchy. Uhrinův tým čeká ostrý start v Plzni

Do letošní sezony Synot ligy vstoupí fotbalisté Slavie pod vedením nového trenéra Dušana Uhrina mladšího v Plzni i s Milanem Škodou, o jehož odchodu se spekulovalo. Ročník budou ale také provázet vzpomínky na roky staré úspěchy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vzpomínkové logo na dresech Slavie má připomínat úspěšnou sezonu před 20 lety

Vzpomínkové logo na dresech Slavie má připomínat úspěšnou sezonu před 20 lety | Zdroj: ČTK

„Je to už 20 let od sezony, kdy Slavia získala titul a zůstala těsně před branami finále Poháru UEFA. Chceme fanouškům připomínat zápasy a události té sezony. Chceme i více komunikovat s tehdejšími hráči, vše by mělo vyvrcholit exhibicí,“ plánuje tiskový mluvčí Jiří Vrba.

Vzpomínkovou sezonu bude provázet logo s bílou dvacítkou na červeném podkladu a mistrovským pohárem, které bude i na nových dresech.

Letní příprava byla v podání Slavie sice ne moc dlouhá, nicméně vydařená. Z jedenácti zápasů prohrála jediný, zapracovala na kondici a stabilizaci týmu. Časté změny v kádru známé z předchozích let se nekonaly a tým teď spoléhá hlavně na odchovance, mladší hráče a týmové pojetí.

„Mužstvo je dobré, je v něm dobrý základ. Mám 21 hráčů a 21 z nich je klíčových,“ je přesvědčen trenér Dušan Uhrin mladší.

Situaci klubu komplikuje podaný insolvenční návrh, který podle vedení neomezuje pohyby v kádru. Na klíčového útočníka Milana Škodu prý zatím nepřišla nabídka.

„Přestupní období končí 22. září a stát se může cokoli. Stále přemýšlíme o doplnění i odchodech. Dokud bude šance nějaké hráče přivádět či prodávat, budeme se snažit,“ připomíná staronový sportovní ředitel Josef Jinoch.

Sparta má nového ředitele, Křetínský do funkce dosadil Adama Kotalíka

Číst článek

První ligový zápas čeká sešívané na zřejmě vyprodaném stadionu ve Štruncových sadech už dnes. Od 17 hodin a 30 minut vyzve úřadujícího mistra a podle sázkových kanceláří největšího adepta na titul, Viktorii Plzeň, ve které kouč Slavie působil před Miroslavem Koubkem. Zápas můžete poslouchat na internetovém streamu Český rozhlas Sport.

„Máme ostrý start, protože máme nejlepší tým. Neberu to tak, jestli se těším, nebo netěším. Bude to boj o to, kdo bude lepší,“ uzavírá Dušan Uhrin mladší.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme