Americký prezident navštíví zemi svých předků Keňu

Prezident Barack Obama přicestuje do Keni, země svých předků. V rámci třetí návštěvy subsaharské Afriky zamíří americký prezident kromě Keni také do Etiopie. Rodný stát svého otce Obama navštíví od nástupu do Bílého domu poprvé, naposledy byl v Keni jako senátor před devíti roky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama míří do Keni, rodného státu jeho otce

Americký prezident Barack Obama míří do Keni, rodného státu jeho otce | Zdroj: Reuters

Barack Obama bude v Nairobi hostem ekonomického fóra. S keňským protějškem Uhuru Kenyattou má mluvit hlavně o spolupráci při potírání extremismu.

Teroristé napojení na globální džihádistickou síť spáchali v Keni v posledních měsících a letech dva obrovské masakry civilistů, v odplatě za účast keňské armády v operaci proti milicím Šabáb v sousedním Somálsku.

Obama nemá v rámci keňské návštěvy v programu zastávku ve vesnici Kogelo, kde je pohřbený jeho otec a kde stále žije jeho nevlastní babička.

Obyvatel obce Richard Okello se ale svěřil, že vesničané budou šťastní, pokud tam jejich chlapec z Washingtonu zavítá. Obamovu neohlášenou návštěvu vsi předpověděl i tamní věštec.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme