Církev nabízí v Bystřici pod Hostýnem ubytování pro uprchlíky. Místní jsou proti

Až osm uprchlických rodin by mohlo najít azyl v Bystřici pod Hostýnem. Svůj objekt zde nabídla Českobratrská církev evangelická, podle které by v areálu mohli cizinci žít a časem si najít i práci. Radnici ani místním obyvatelům se ale tento nápad příliš nezamlouvá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Areál v Bystřici pod Hostýnem, kde by mohli bydlet uprchlíci

Areál v Bystřici pod Hostýnem, kde by mohli bydlet uprchlíci | Foto: Pavel Sedláček

„Zatím se vedou jednání na úrovni ministerstva vnitra a představitelů církve,“ potvrdil náměstek ředitele Diakonie Českobratrské církve evangelické Miloslav Běťák.

Bystřická radnice zatím příchodu uprchlíků příliš nakloněná není, stejně jako obyvatelé domů z těsné blízkosti budovy, kde by mohli běženci najít azyl.

„V žádném případě s tím nesouhlasíme. Máme velké obavy z toho, že jsou lidé nepřizpůsobivý,“ říká jedna z místních obyvatelek. „Zajímá mě, co tady budou dělat a kdo je bude hlídat. Někdo je přece musí kontrolovat,“ stěžuje si jiný obyvatel Bystřice pod Hostýnem.

Církevní budova stojí asi dva kilometry od poutního místa Svatý Hostýn.

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme