Francouzští poslanci jako první západní politici navštívili anektovaný Krym

Se všemi poctami a písněmi uvítali na Krymu delegaci francouzských poslanců. Ti jako první západní politici prolomili embargo na cesty na ukrajinský poloostrov po jeho loňské anexi Ruskem. Cesta vyvolala nesouhlasné reakce v Paříži a Kyjevě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skupina francouzských poslanců při návštěvě Sevastopolu

Skupina francouzských poslanců při návštěvě Sevastopolu | Zdroj: Reuters

Skupina deseti vlivných francouzských poslanců navštívila Simferopol, Jaltu a Sevastopol, kde se nachází největší zahraniční hřbitov francouzských vojáků. Za krymské války v polovině 19. století jich tam padlo až 90 tisíc.

Poslanci se chtěli přesvědčit také o současné realitě a konstatovali, že se rozchází s obrazem, který překládají západní média. Obyvatelé Krymu jsou podle Francouzů v Rusku šťastní.

Většina členů francouzské delegace je známá svými proruskými postoji a úzkými vazbami na ruské oligarchy, kteří jejich cestu organizovali.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme