Hillary Clintonová odmítá, že by soukromým e-mailem posílala tajné informace

Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová prý soukromým e-mailem neposílala žádné tajné informace. Bývalá první dáma a současná demokratická kandidátka na prezidentku Spojených států tak odpovídá na kritiku především ze strany republikánů, podle kterých ohrozila národní bezpečnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demokratická kandidátka na úřad amerického prezidenta Hillary Clintonová

Demokratická kandidátka na úřad amerického prezidenta Hillary Clintonová | Zdroj: Reuters

"Myslím, že je kolem toho hodně zmatků, takže rozumím, že je kolem toho spousta otázek. Ale fakta jsou jasná. Neposílala jsem nic, co v tu dobu bylo označeno jako tajné," řekla Clintonová na mítinku se svými příznivci ve státě Iowa, který byl součástí její prezidentské kampaně.

Ve funkci ministryně zahraničí sloužila v letech 2009 až 2013 a svým soukromým e-mailem vyřizovala korespondenci, která se mimo jiné týkala i vyšetřování útoku na americké úřady v Benghází před třemi lety. Při nich zemřeli čtyři Američané včetně velvyslance Chrise Stevense.

Podle kritiků tím Clintonová ohrozila národní bezpečnost. Dva vládní inspektoři ji kvůli tomu chtějí vyšetřovat, podle nich nejméně čtyři e-maily obsahovaly tajné informace.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme