V Olomouci vymáhají dluhy úředníci. Úspěšní jsou ve více než třetině případů

Nezaplacené pokuty za dopravní přestupky či správní poplatky města Olomouce vymáhají od roku 2013 magistrátní úředníci. Úspěšní jsou ve více než třetině případů. Jen za letošní pololetí řešili 773 případů, úspěšní byli ve 287.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pevný kurz koruny k euru vytváří stabilní prostředí, které pomáhá ekonomice jako celku.

Pevný kurz koruny k euru vytváří stabilní prostředí, které pomáhá ekonomice jako celku. | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Město Olomouc se snaží zajistit většinu pohledávek vlastními silami prostřednictvím speciálního oddělení exekucí. Podle primátora Antonína Staňka z ČSSD za to sklidilo pochvalu od ombudsmanky.

„Statutární město Olomouc bylo velice ceněno na veřejném kulatém stole, který pořádal veřejný ochránce práv. Postup statutárního města Olomouce je plně v pořádku. Je schvalován úřadem veřejného ochránce práv a dáván za vzor,“ řekl primátor Antonín Staněk.

Úředníci hledají dostupné prostředky na účtech dlužníků. Až poté v případě neúspěchu postupují případ soudnímu exekutorovi.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme