Kiki a Maki se po 11 letech rozešly kvůli herní krizi. Nebylo to ono, přiznaly

Od třetí třídy základní školy spolu seděly v lavici, hrály v jednom týmu za pražský Olymp, vystudovaly po boku sportovní gymnázium a dokázaly uspět i na olympijských hrách. Zdánlivě nerozlučná dvojice českých beachvolejbalistek Kristýna Kolocová a Markéta Sluková se ale nyní oficiálně rozpadla. A vypadá to, že nejen po sportovní stránce, ale i po té lidské.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová (vpravo) oznámily konec spolupráce

Beachvolejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová (vpravo) oznámily konec spolupráce | Zdroj: ČTK

Setkání na tiskové konferenci, kde obě hráčky oznámily konec spolupráce, bylo velmi emotivní a Kolocová i Sluková byly na to, jak je veřejnost zná například z Londýna, velice nesvé.

Na úvod konference zaznělo, že hlavním důvodem rozchodu rozhodně nejsou finance, ale herní stránka, a primární roli v rozchodu hrála Sluková, která konec spolupráce navrhla a přiznala nejen herní krizi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepší český beachvolejbalový pár se rozešel. Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou oznámily konec spolupráce a zřejmě i skoro dvacetiletého přátelství.

„Rozhodnutí se mi svým způsobem nelíbí, protože na něm více tratím. S tím celým jsem úplně nesouhlasila a tím pádem to může být viděno jako křivda, ale nemyslím si, že to je správný výraz,“ reagovala Kolocová.

Obě hráčky přiznaly, že herně to rok před olympiádou v Riu „nebylo ono“. Kristýna Kolocová však chtěla pokračovat a měla větší chuť se Slukovou ještě hrát, jenže ta to cítila jinak.

Vedle sportovní spolupráce tak prozatím končí i téměř dvacetileté přátelství obou žen, protože v následujících týdnech a možná i měsících spolu prý „na kafe nepůjdou“.

„Momentálně je to velice citlivé a bolestivé téma. Doufám, že spolu budeme nadále kamarádit, že to pomine. Jsou to věci sportovní, ale momentálně je to pro nás všechny velice intenzivní a emočně náročné,“ řekla k celé situaci Sluková.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková - úspěchy | Foto: Český rozhlas

Herní budoucnost je příznivější pro Markétu Slukovou, protože už se domluvila na spolupráci s Barborou Hermannovou, což je jedna z hráček z druhé nejlepší české dvojice, kterou tvořila s Martinou Bonnerovou.

Kolocová jako nižší hráčka na světovém okruhu k sobě musí hledat někoho vyššího, Bonnerová to ale zřejmě nebude, protože v dvojici s Hermannovou měla stejnou pozici jako Kolocová. Ta však spolupráci s Bonnerovou nevyloučila.

Štěpán Pokorný, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme