Slabiny soupeře si necháme pro sebe, říká před duelem v Tel Avivu plzeňský trenér Koubek

Právo zahrát si ve vybrané společnosti nejlepších a nejbohatších týmů fotbalové Evropy začíná pro českého šampiona v Asii. Výprava plzeňských fotbalistů odletěla do Izraele, kde v úterý večer nastoupí ve 3. předkole Ligy mistrů proti Maccabi Tel Aviv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek | Zdroj: ČTK

Kromě dlouhé cesty, přípravy na nebezpečného soupeře, velmi teplého počasí s vysokou vlhkostí a temperamentního publika to s sebou neslo také složitější zařizování než před jiným výjezdem k utkání evropských pohárů.

Ve Státě Izrael jsou lidé zvyklí o své území neustále bojovat nebo vyjednávat a kontroly při vstupu do země tomu odpovídají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slabiny soupeře si necháme pro sebe, říká před utkání Ligy mistrů na hřišti Maccabi Tel Aviv plzeňský trenér Koubek

Na mezinárodním letišti pojmenovaném po spoluzakladateli moderního Izraele Benu Gurionovi proto plzeňští fotbalisté tentokrát obzvlášť ocenili, že cestují coby VIP osoby, které mají imigrační záležitosti předjednané, a kterým nikdo nebrání ve svižném přesunu z leteckého speciálu do přistaveného autobusu.

Platilo to i pro Aidina Mahmutoviće, který si jako jediný z hráčů coby muslim z Bosny a Hercegoviny musel předem vyřídit izraelské vízum.

„Za půl hodiny jsem to vyřídil v Praze, nebyl s tím žádný problém,“ potvrdil plzeňský útočník.

Vzhledem k tomu, že neuplynul ještě ani týden od chvíle, kdy se viktoriáni dověděli, že budou hrát právě v Tel Avivu, muselo být vyřizování všech formalit bleskurychlé a hodily se třeba i kontakty majitele klubu Tomáše Paclíka z česko-izraelské obchodní komory.

Sparta a Plzeň vyrazily za vstupem do třetího předkola Ligy mistrů

Číst článek

Byrokracii tedy mají plzeňští fotbalisté úspěšně za sebou, teď ještě zvládnout sportovní část mise.

I v tomhle ohledu má cesta českého mistra lehký nádech špionážního románu, jak můžeme vyčíst z ostražitosti trenéra Miroslava Koubka, který by před utkáním v zemi zdatných agentů Mosadu nejradši zatajil snad i barvu dresů, ve kterých jeho tým nastoupí.

„Sledují každé naše slovo, takže nechci nic rozvádět. Jenom můžu zopakovat, že nás čeká velice dobrý soupeř s velmi dynamickou útočnou fází. Jestli jsme našli slabiny, tak si je necháme pro sebe,“ tajil Koubek.

 

Na tomto stadionu odehrají zítra Viktoriáni úvodní duel 3. předkola Ligy mistrů. Dnes od 18:30 středoevropského času je zde čeká předzápasový trénink. FCVP!

Posted by FC Viktoria Plzeň on 27. červenec 2015

Důležité bude objevit je a upozornit na ně během úterního zápasu, který jako jediní v Česku odvysíláme přímým přenosem na streamu Český rozhlas Sport s komentářem přímo ze stadionu Bloomfield.

Čekat se dá divoká atmosféra a i od půl deváté večer místního času stále ještě nepříjemně teplé počasí s vlhkostí vzduchu přes osmdesát procent. A je možné, že i tohle český šampion zohlední při výběru hráčů do základní sestavy.

„Je to faktor, který musíte promýšlet. I toto se zohledňuje z pohledu znalosti a trénovanosti hráčů. Není to ale rozhodující faktor, protože hráči jsou všichni trénovaní vysoce, ale někdo ještě výš,“ říká Miroslav Koubek před svou trenérskou premiérou v Lize mistrů.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme