Čeští policisté by mohli kontrolovat i hranice mezi Maďarskem a Srbskem, míní Chovanec

Česko chce Rakousku pomoci s přílivem uprchlíků. Ministr vnitra Milan Chovanec z ČSSD to na dnešní schůzce v Mikulově nabídl své rakouské kolegyni Johanně Miklové-Leitnerové. Podle něj může Česko poskytnout policisty, techniku i peníze.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr vnitra Milan Chovanec (vlevo) a rakouská ministryně vnitra Johanna Miklová-Leitnerová na tiskové konferenci v Mikulově

Ministr vnitra Milan Chovanec (vlevo) a rakouská ministryně vnitra Johanna Miklová-Leitnerová na tiskové konferenci v Mikulově | Zdroj: ČTK

Milan Chovanec nabídl Rakousku pomoc v případě, že se příliv migrantů do Rakouska nezastaví. K našim jižním sousedům proudí přes Srbsko a Maďarsko a Rakousko má problém migranty umísťovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jednání ministra vnitra Milana Chovance s rakouskou kolegyní Johannou Miklovou-Leitnerovou sledovala Tereza Kadrnožková

Podle Chovance jsou nedostatečné nebo ne příliš efektivní hlídky, které v současnosti slouží na česko-rakouských hranicích, a to vždy v páru. Český a rakouský policista.

A proto chce české policisty odeslat právě na hranice srbsko-maďarské. První vlna pomoci začne už v srpnu, kdy se na srbsko-maďarskou hranici přesune 20 českých policistů na základě dobrovolnosti.

Česká policie o uplynulém víkendu zaznamenala rekordní počet běženců. Od pátku do dnešního rána dospěla k číslu 91. Za toto pololetí jich policie eviduje více než 3000.

Novinkou je způsob, jakým se k nám migranti dostávají. Zatímco dříve využívali vlaky, tak dnes jsou to spíše dálkové autobusy.

mkp, Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme