Sledovali jsme ONLINE: Plzeň vyhrála v Tel Avivu 2:1, Sparta veze z Moskvy remízu

Oba české kluby vstoupily do třetího předkola Ligy mistrů zápasy na hřištích soupeře. Mistrovská Viktoria Plzeň v Tel Avivu na hřišti tamního Maccabi díky dvěma slepeným brankám vyhrála 2:1, Sparta získala na půdě CSKA Moskva nadějný výsledek pro odvetu, v Rusku remizovala 2:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie Plzeň vstupují do předkola LM v Tel Avivu

Fotbalisté Viktorie Plzeň vstupují do předkola LM v Tel Avivu | Zdroj: ČTK

Plzeň v Tel Avivu přečkala úvodní domácí tlak a na konci první dvacetiminutovky dvakrát udeřila. Dvě asistence si připsal Václav Procházka. V 17. minutě předložil míč před prázdnou branku Mahmutovićovi, o 4 minuty později si jeho centr zpracoval Petržela a pohodlně zakončil do odkryté branky.

Domácí trenér Jokanović velmi brzy využil všechny tři možnosti střídání a Itzhaki, Rikan i Vermouth výrazně oživili hru izraelského mistra, který se hlavně poslední čtvrthodině dostal do výrazného tlaku.

Barak Itzhaki 11 minut před koncem chytrým lobem po Zahávího přihrávce snížil na 1:2 a tlačil se i do dalších šancí, Viktoria si ale cenné vítězství v závěru pohlídala a do odvety může počítat s jednobrankovým vítězstvím.

Druhý český zástupce v předkole, pražská Sparta, na hřišti CSKA Moskva prohrával po 14 minutách, když Zagojev s Tošičem narážečkou překonali letenskou obranu a Zagojev střelou k tyči překonal Bičíka. Chvíli po rozehrávce ale vyrovnal střelou z hranice pokutového území Kehinde Fatai.

Aktivní Sparta si v moskevské Chimki Aréně vytvořila několik šancí, tu nějvětší ale měli domácí. Po zbytečném skluzu Holka v pokutovém území kopal Natcho penaltu, tu ale David Bičík tygřím skokem ke své levé tyči zneškodnil a uchránil tak poločasový stav 1:1.

Ve druhém poločase ale Sparta udržela nadějný výsledek pouze 8 minut, než obrovskou chybu Lukáše Váchy potrestal Tošić a poslal domácí do vedení. Záložník Vácha ale napravil svou chybu a našel hlavu Ladislava Krejčího, který opět vyrovnal.

Ve zbývající půlhodině neproměnili velké šance sparťan Holek ani domácí Zagojev. Remíza 2:2 dává českému vicemistrovi slušné šance do odvety, která se v Praze hraje 5. srpna.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:
CSKA Moskva - Sparta Praha 2:2 (1:1)
Branky: 14. Dzagojev, 53. Tošič - 16. Fatai, 56. L. Krejčí. Rozhodčí: Estrada - Martínez, Martín (všichni Šp.). ŽK: Tošič, Wernbloom, Strandberg - Holek, L. Krejčí, Fatai, Matějovský.

Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzeň 1:2 (0:2)
Branky: 79. Itzhaki - 17. Mahmutovič, 21. Petržela. Rozhodčí: Kulbakov - Žuk, Masljanko (všichni Běl.). ŽK: Ben Haim I., García - Hrošovský. Diváci: 13 000.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme