Plzeňský kouč Koubek v Izraeli propotil košili. Už se těším na pivo, přiznal po zápase

Dvanáct vítězství ve dvanácti zápasech, to byla famózní bilance fotbalistů Plzně v kvalifikaci Ligy mistrů v éře Pavla Vrby. Nelehká pozice pro dalšího kouče, ale Miroslav Koubek ji v Izraeli zvládl, přidal vítězství třinácté. Utkání hodně emotivně prožíval, propotil při tom i svůj trenérský dres a výhry si prý obzvlášť váží.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzeň 28. července v Tel Avivu. Trenér Plzně Miroslav Koubek.

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Ligy mistrů Maccabi Tel Aviv - Viktoria Plzeň 28. července v Tel Avivu. Trenér Plzně Miroslav Koubek. | Zdroj: ČTK

„Je cenná. Za 57 posledních zápasů se tady podařila soupeřům jedna výhra. Takže my jsme přidali 58 zápas a už jsou to dvě výhry soupeřů,“ upozornil trenér Miroslav Koubek.

Přiznal, že během zápasu úplně propotil košili, když od postranní čáry dirigoval své svěřence.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeň si z úvodního zápasu 3. předkola LM přivezla z Izraele výhru 2:1. S koučem Miroslavem Koubkem mluvil po zápase Jan Kaliba

„Ani se mi nezdálo, že mě slyší v tom kraválu,“ řekl. „Jsou to věci, které jsou z přípravy. Tak si to ukazujeme, gestikulujeme a kluci vědí, o co se jedná,“ dodal.

V druhém poločase zápasu se podle něj na hráčích projevily i náročné klimatické podmínky.

„Bylo to velmi náročné, domácí jsou určitě víc na takové počasí adaptovaní. Byl to jeden strašák, který jsem měl v hlavě, jak to tady zvládneme. Bylo trošku vidět v druhém poločase, že jak čas plynul, je to pro nás stále těžší. Už se těším na pivo,“ přiznal.

Miroslav Koubek u postranní čáry střídavě poskakoval, brunátněl, gestikuloval. Ale, jak upozornil záložník Ondřej Vaněk, k cíli trenérovo poselství vůbec nedorazilo.

„Viděl jsem ho, jak tam něco křičí, ale vůbec nebylo slyšet. My jsme se neslyšeli ani na vzdálenost pět metrů na hřišti, natož abychom slyšeli trenéra, který od nás stál 50 metrů. Většinou jsme to museli vyčíst z jeho gestikulací,“ přiznal.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme