Polská opozice kritizuje, že si vláda vozí na výjezdní zasedání vlastní stoly a židle

Polskou politickou scénou otřásá „nábytková aféra“. V posledních týdnech totiž vláda několikrát zasedala mimo Varšavu a zároveň s ní se zřejmě stěhoval i nábytek. Rozhlasoví novináři z Vratislavi si totiž všimli, že ministři včera seděli na úplně stejných židlích jako předtím na zasedání v Lodži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polská předsedkyně vlády Ewa Kopacz

Polská předsedkyně vlády Ewa Kopacz | Foto: Filip Jandourek

Novináři následně zjistili, že se nábytek opravdu přivezl v noci zvláštním nákladním autem.

Začali se tedy vyptávat, jestli snad ve Vratislavi nemají dost stolů a židlí. Mluvčí vojvodského úřadu, kde se zasedání vlády konalo, odpověděla, že ne.

O celý případ se začal zajímat bulvární tisk a dnes ráno už se o „nábytkové aféře“ diskutovalo i v seriózních médiích, a to veřejnoprávních i soukromých.

Přehrát

00:00 / 00:00

Polská vláda si prý na výjezdní zasedání vozila vlastní stoly a židle. O takzvané nábytkové aféře informuje zpravodaj ČRo Vít Pohanka

Premiérka Ewa Kopaczová se pak kvůli dotazu na tiskové konferenci téměř rozčílila.

„V Polsku jsou takoví, kteří vydávají peníze na to, aby se od občanů oddělili. A já vydávám peníze na to, abychom se jim přiblížili,“ prohlásila.

Zatím ovšem stále není jasné, kolik výjezdní zasedání vlády stojí. Úřad vlády slíbil odpovědět ještě včera, ale neučinil tak. Neodpověděla ani premiérka Kopaczová.

To nahrává opozici, která vládu za výjezdní zasedání kritizovala už dříve – podle ní ministři tímto způsobem vedou volební kampaň za peníze daňových poplatníků.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme