Hokejový trenér Vladimír Vůjtek svolal mladé hráče na první reprezentační kemp

Česká hokejová reprezentace zahájila v Jihlavě přípravný kemp před novou sezonou. 24 mladých hráčů bude v následujících dnech na Horáckém zimním stadionu pilovat své dovednosti pod novým trenérem Vladimírem Vůjtkem, který většinu z pozvaných ani neznal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový reprezentační trenér Vladimír Vůjtek na tréninkovém kempu

Nový reprezentační trenér Vladimír Vůjtek na tréninkovém kempu | Zdroj: ČTK

„Těžko jsem mohl sledovat hráče, protože jsem nevěděl, že budu trenérem, když byli na ledě. Jezdil jsem na českou ligu, ale většinou jsem se zaměřoval na slovenské hráče. Ale samozřejmě některé poznám z toho, jak působili na ledě, ale neznám je osobně,“ přiznal bez okolků Vladimír Vůjtek.

Ještě nedávno pohlížel na hráče ze slovenské střídačky i na posledním mistrovství světa v České republice se věnoval Slovensku. Na kemp do Jihlavy pozval nový kouč národního týmu hodně omlazené mužstvo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek pozval na tréninkový kemp do Jihlavy mladé hráče od ročníku 91

„Chtěl jsem hráče od ročníku 91, chtěl jsem vidět mladé. Jsou to hráči, z nichž většina reprezentovala v osmnáctce nebo ve dvacítce. A jak víme z minulosti, tak většina z nich pak reprezentuje i na mistrovství světa dospělých.“

Cílem kempu je hlavně se s hráči seznámit, ale nejen to.

„Chceme, aby poznali, jak to chodí v národním mužstvu. Většina z nich bude za rok, za dva, někteří možná už letos v nominaci,“ vysvětloval Vůjtek.

Krátkým čtyřdenním kempem pro mladé hráče ani pro trenéra Vůjtka nic nekončí.

 

Kabina Česká hokejová reprezentace na přípravném kempu v Jihlavě má tuto podobu. Kterému hráči trenéra Vůjtka věříte nejvíce?

Posted by Česká hokejová reprezentace on 29. červenec 2015

„Budeme hráče sledovat v lize a věřím, že stejně jako vloni Simon nebo předtím Sekáč se zase někdo dostane až na mistrovství světa.“ S velkým omlazením české hokejové reprezentace asi nikdo příliš nepočítá. Ani trenér Vladimír Vůjtek.

„Ono to ani nejde. Sledujeme mladé hráče, ale na mistrovství světa musí jet ti nejlepší,“ dodal nový reprezentační kouč.

Jan Kodet, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme