Mělo to úroveň, grády, pochvaloval si mladý gólman trénink hokejové reprezentace v Jihlavě

Česká hokejová reprezentace zahájila v Jihlavě přípravný kemp před novou sezonou. 24 mladých hráčů bude v následujících dnech na Horáckém zimním stadionu pilovat své dovednosti pod vedením nového reprezentačního trenéra Vladimíra Vůjtka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přípravný letní kemp hokejové reprezentace začal 29. července na jihlavském zimním stadionu. Vpravo je trenér Vladimír Vůjtek

Přípravný letní kemp hokejové reprezentace začal 29. července na jihlavském zimním stadionu. Vpravo je trenér Vladimír Vůjtek | Zdroj: ČTK

Kouč Vladimír Vůjtek záměrně oslovil mladé hráče, aby si vyzkoušeli, jaké to je být součástí národního týmu. A mezi třemi tyčemi se včera zapotil i gólman Šimon Hrubec.

„Určitě reprezentační trénink. Mělo to opravdu úroveň, grády. Jak jsme tak mladí, tak tam je u těch útočníků taková dravost a rychlost. Dá se říct, možná jsou i zbrklejší oproti starším hráčům. A v tom je to kouzlo. Člověk musí v té bráně lítat, aby stíhal,“ říká 24letý brankář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vůjtek v Jihlavě zahájil své působení u české reprezentace, na prvním tréninku natáčel Jan Kodet

Jedna rána za druhou šla na trojici mladých českých gólmanů Šimona Hrubce, Matěje Machovského a Miroslava Svobodu při úvodním tréninku pod novým trenérem. Kromě Vladimíra Vůjtka bude na gólmany dohlížet kouč reprezentačních brankářů Petr Jaroš.

„Je to příjemné, protože jsou to fakt mladí, pracovití kluci a je to s nimi zábava,“ pochvaluje si brankářský trenér, který společně s Vůjtkem přišel od slovenské do české reprezentace.

S mladými hokejisty, kteří se právě teď účastní kempu v Jihlavě, počítá Vladimír Vůjtek jako s budoucími hvězdami českého hokeje.

„Většina z nich bude za rok, za dva a možná už letos v národním mužstvu,“ plánuje trenér české reprezentace.

Mladý brankář Šimon Hrubec si stejně jako ostatní hráči trenérových slov váží, jemnou nervozitu prý při nich ale cítí.

„Na jednu stranu to potěší, ale na druhou stranu je to určitá zodpovědnost, když se o vás tohle řekne. Určitě je na vás nějaký tlak a nějaké očekávání, která byste měl splnit. Ale myslím, že je to dobře rozjeté, a když budeme na sobě pracovat, tak si myslím, že to bude dobré,“ dodává.

Jan Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme